Barcelona og Real Madrid i samme buss!

152

El Clasico nærmer seg. Onsdag 18. desember kl. 20.00. Kampen skulle ha vært spilt i oktober, men ble utsatt pga. urolighetene i Barcelona. Store politiske demonstrasjoner gjorde at man av sikkerhetsmessige årsaker valgte å utsette kampen. 

Barcelona gjør alt for at sikkerheten skal være optimal. Det innebærer blant annet at de kommer til å være på samme hotel som Real Madrid skal være på før kampen. De kommer også til å reise sammen i buss fra hotellet til Camp Nou. Vi krysser fingrene for at kampen kan gjennomføres uten noen form for problemer. De politiske problemene mellom Catalunya og Madrid MÅ løses på en annen arena.

Det er alltid knyttet store forventninger, stor spenning og mange interessante dueller mellom lagene. Det er ikke til å stikke under en stol at en av dimensjonene i storkampen forsvant da Ronaldo flyttet til Italia og Juventus.

Lagene ligge likt i poeng på toppen av tabellen, så det blir en viktig kamp. Innbyrdes oppgjør teller foran målforskjell i Spania. Barcelona og Real Madrid spilte uavgjort på bortebane i helgen mot hhv. Real Sociedad og Valencia.

Skadesituasjonen er nok bedre for Barcelona som kun har Dembele skadet (igjen). Real Madrid har skader på Hazard, James, Marcelo, Vasquez og Asensio.

Tabellsituasjonen er som den pleier med disse to lagene på topp. Det som ikke er så vanlig er at begge har avgitt en del flere poeng enn normalt på dette tidspunktet i sesongen. La Liga er jevnere og de to storhetene er ikke like suverene hele tiden.

Barcelona vil ikke si det, men alt tyder på at ligaen har prioritet etter Champions League denne sesongen. Det har kommet en del kritikk til Valverde etter et par litt pinlige poengtap. Messi har etterhvert kommet tilbake på toppnivået etter litt skader i starten. Sergio Busquets har ikke levert helt der oppe som vi er vant til. Han er en ekstremt viktig spiller for Barcelona. Jordi Alba har vært skadet en stund, men var tilbake i helgen. Han har også blitt en viktig spiller. Det mangler en dimensjon i spillet når han ikke er med.

Real Madrid har vist tegn på litt bra spill i perioder, men det er nok en del internt rusk i maskineriet. Det er en del spillere som er svært misfornøyd med sin egen situasjon og Zidane har et dårlig forhold til flere i gruppen. Bale, James og Isco er noen av de. Dette er gode spillerer som ikke har trenerens tillit. Midtbanetrioen som til tider har vært glitrende fungerer langt fra optimalt. Modric, Kroos og Casemiro var noe av det beste i verden på midtbanen. De er langt unna! Ødegaard er definitivt bedre enn både Kroos og Modric for tiden. I tillegg har bautaen i forsvaret, Sergio Ramos også vist mange svakhetstegn i form av personlige feil som har medført mange vanskeligheter.

Real Madrid er fremdeles blant de aller beste lagene i verden når alle er skrudd på samtidig. Savnet etter Ronaldo er fremdeles stort. De vi trodde skulle frem i lyset når han forsvant er på benken (Bale, Isco og Asensio). Den eneste som har løftet seg litt er Benzema. Han har scoret bra og leverer på et høyere nivå enn på flere sesonger.

El Clasico leverer nesten alltid. Det blir mål, det blir dramatikk og det blir alltid høy temperatur mellom spillerne. Barcelona er store favoritter ihht bettingselskapene. De må finne seg i favorittstemplet, men det er ingen stor overraskelse om det blir uavgjort eller borte til over 4 i odds.

 

Kommentarer

kommentarer