Barcelona snublet uten Messi

127

Barcelona tapte sin andre bortekamp på rad i La Liga da Sevilla vant 2-1 lørdag ettermiddag.

En skadet Lionel Messi og Andres Iniesta måtte se katalanerne tape fra tribunen. For selv med Neymar, Suarez og tidligere Sevilla-spiller Rakitic på laget, måtte de regjerende mesterne dra hjem uten et eneste poeng. Dansken Michael Krohn-Dehli ble kampens store spiller med en målgivende pasning og ett mål.

Etter en målløs første omgang hvor Barcelona stod for de største sjansene, gikk Sevilla ut i hundre. Etter 52 minutter satte Michael Krohn-Dehli inn 1-0 etter et fint løp av Kevin Gameiro på høyresiden hadde dansken ingen problemer med å sende Sevilla i ledelsen. Fem minutter senere doblet Iborra ledelsen til 2-0. Forarbeidet stod Krohn-Dehli for, og Iborra hadde en enkel jobb med å øke ledelsen.

Ineffektive katalanere

Barcelona skapte mange sjanser, men målet uteble. Både Suarez og Neymar hadde sine sjanser til redusere, men metallet stod i veien. I kampens 74. minutt traff ballen Sevilla-backen Trémoulinas etter et skudd fra Sandro Ramírez. Tv-bildene viser at Trémoulinas sin arm var utenfor sekstenmeteren, men gjestene fikk straffe. Den satte Neymar, og Barcelona var tilbake i kampen. Gjestene fortsatte å storme fremover i angrep, men kom ikke nærmere  enn nok et skudd i stolpen, denne gangen anført Sandro Ramíres. Dermed endte det i en imponerende 2-1 seier til Sevilla som etter en svak start på sesongen har kommet på rett kjør med seier i de to siste.

Første for Emery

Seieren lørdag var Sevilla-trener Unai Emery sin første seier på 22 kamper mot Barcelona. Det var også Sevilla sin første seier i La Liga mot klubben som tok «the treble» forrige sesong siden 2007. Mens Sevilla kan gå inn i landglagspausen med en god følelse, må Luis Enrique og Barcelona svare på kritiske spørsmål etter at dagens resultat gjør at klubben har tapt to av de tre siste kampene i den hjemmeligne serien.