Barcelona tilbake på tabelltoppen

58

Runde 14 i Spania er nå ferdigspilt med kveldens oppgjør mellom Levante og Athletic Bilbao. Sistnevnte et lag som normalt er med og kjemper om Europa League plass. Denne sesongen sliter de veldig med å ta poeng. Kun en seier på 14 kamper særdeles svakt. 3-0 til Levante er sterkt og det kan vel gå mot et managerskifte i Bilbao snart.

- Annonse -

Barcelona tok tilbake ledelsen i helgen etter å ha slått Villareal 2-0 etter scoringer av Gerard Pique og Carles Alena. Endelig et La Masia produkt som viser seg frem på øverste nivå. Han har vært i klubben siden han var 7 år og scoret sitt første mål i Primera Division.

Real Madrid klatret opp til 5. plass på tabellen etter å ha slått Valencia hjemme. Det var et selvmål av Daniel Wass og en scoring av Lucas Vazquez. Det er fremdeles mye som ikke sitter for forrige sesongs Champions League vinnere.

Atletico Madrid klarte bare 1-1 borte mot Girona og det var et selvmål som reddet poenget for Atletico. Stuani som er La Ligas toppscorer (11 mål) scoret Gironas mål.

Sevilla som ledet ligaen før helgens oppgjør måtte klare seg med poengdeling mot overraskelseslaget Alaves. Kampen endte 1-1. Jony scoret ledermålet for Alaves mens Ben Yedder reddet et poeng for Sevilla på tampen av kampen.

Det er fremdeles mye som ikke er som det pleier i Spania. Lag som Alaves, Getafe, Levante, Espanyol henger veldig godt med. Athletic Bilbao er vel så langt årets store skuffelse med en foreløpig nedrykksplass. Men lag som Villareal og Valencia har også skuffet relativt mye. De var forventet å være blant lagene tett bak de tre store. Toppscorer er Stuani fra Girona og Iago Aspas fra Celta med henholdsvis 11 og 10 mål. Messi og Suarez har begge 9 mål. Det er mange år siden vi har sett en så tett og jevn liga i Spania og det er bra for spansk fotball at flere lag kan være med å kjempe i teten. Det skille bare 7 poeng mellom ledende Barcelona og Girona/Espanyol på delt 7. plass.

- Annonse -

Kommentarer

kommentarer