Hvem blir Barcelonas nye trener?

506

Bildet: Er de Barcelonas nye og gamle trener vi ser her? (El Mundo Deportivo).

Luis Enrique offentliggjorde i går at han ikke skal være trener for Barcelona neste sesong. Han benyttet pressekonferansen etter 6-1 seieren i går til å publisere nyheten. En nyhet som har ligget litt i kortene, det var ingen stor overraskelse.

Luis Enrique benyttet flere av de samme forklaringene som Pep Guardiola da han forlot jobben. Han trenger en pause fra en av fotballverdens mest krevende jobber når det gjelder krav til prestasjoner.

Luis Enrique overtok ansvaret i Barcelona før 2014/15 – sesongen. Inneværende sesong er altså den tredje og siste. Han kan trygt stå rakrygget i forhold til prestasjoner:
Første sesong (14/15): Vinner av La Liga, Vinner Copa del Rey, Vinner av Champions League.
Andre sesong (15/16): Vinner av La Liga, Vinner Copa del Rey, UEFA Super cup, FIFA World Cup
Inneværende: Spansk Super cup, Finale i Copa del Rey, Leder i skrivende stund La Liga. Et vanskelig utgangspunkt i CL.

- Annonse -

8 titler av 10 mulige så langt, og fremdeles 3 mulige titler til å spille om inneværende sesong, selv om CL trolig er tapt.

Hvem er så kandidatene til å overta denne jobben som er en av de mest attraktive, men samtidig også av de aller mest krevende? Det godtas ikke en sesong uten titler.

Ernesto Valverde. Trener for Athletic Club Bilbao. Har spilt i Barcelona og kjenner klubbens filosofi. Har lang erfaring fra La Liga og Europa. En av favorittene.
Jorge Sampaoli. Sevilla-treneren. Har hatt godt tak på Sevilla i sin første sesong. Er fra Argentina og har et godt forhold til Messi. Har også trent landslaget til Chile.
Ronald Koeman. Everton-manager og tidligere Barcelona-spiller. Kan bli veldig dyr pga. at Everton betalte 5 mill EUR for å frigjøre han fra kontrakten med Southampton.
Eusebio Sacristan. Har hatt stor fremgang med Real Sociedad. Var i teamet til Rijkaard.
Videre er det en rekke navn som nevnes i dagens aviser som: Laurent Blanc (tidligere PSG), Massimiliano Allegri (Juventus), Jürgen Klopp (Liverpool), Eduardo Berizzo (Celta Vigo).

Det virker på spanske medier at Sampaoli i Sevilla er den største favoritten.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -