Bayern gjorde det som krävdes i Zagreb.

134

Dinamo Zagreb mot Bayern München.

Då var det dags för sista gången av grupp F i Champions League.

Ett omotiverat Bayern München reste till Kroatien för att möte Dinamo Zagreb. Bayern var sedan innan klara gruppvinnare och Zagreb hade ingen chans att gå vidare. Då var den andra matchen i gruppen mer intressant där Arsenal var piskade att vinna med minst 2 mål borta mot Olympiakos. En tuff uppgift för det engelska laget.

Bayern ställer upp med en ganska b-betonad uppställning men Ribery som efter 9 månaders skadefrånvaro var tillbaka från start. Han fick hoppa in i helgen mot Gladbach där han gjorde 1 mål. Sven Uhlreich fick för första gången denna säsong ställa sig mellan stolparna. En uppgift som han skötte mycket bra.

Matchen börjar ändå i ganska högt tempo och matchen svänger fram och tillbaka hela tiden. Bayern styr det mesta av spelet men Zagreb hade en del farliga lägen. Zagreb visade stor vilja och moral och man visade att man inte ville bli en slagpåse för Bayern, man gav de tyska mästarna en riktigt bra kamp. Spelet avtar något mot slutet av första halvlek och ställningen 0-0 håller sig. Uhlreich i bayernmålet står för några svettiga ingripanden och Zagreb kunde lika gärna ha gjort ett eller två mål.

Guardiola gör direkt ett byte inför andra halvlek. Franck Ribery, som inte gjorde mycket rätt denna afton, byttes ut och Thomas Müller kommer in. Spelet blir genast farligare från Bayerns sida och Müller kommer in med mycket fart och fläkt. 61 minuter in i matchen får Müller bollen på högerkanten och med ett perfekt inlägg träffar han Robert Lewandowskis huvud och 0-1 är ett faktum. Bara 3 minuter senare kommer Lewandowski fri zagrebs målvakt Eduardo och polacken chippar retfullt in bollen för Bayern. Det sjunde målet för Lewandowski i Champions League denna säsong.

Bayern fortsätter dominera och tilldelas en straff i den 87e minuten. En straff som Müller för ovanlighetens skull missar och matchen slutar 0-2.

Trots utgångsläget var det en ganska sevänlig match med mycket fina chanser för båda lagen. Zagreb visade stundtals upp fin fotboll med kämpaglöd och stark vilja, men Bayern visar att dem är flera nummer starkare. Vill man sätta dit Bayern måste man sätta dit sina lägen.

Hur slutade då den andra matchen i gruppen? Arsenal lyckas vinna med 0-3 i Grekland och slutar tvåa med 6 poäng bakom Bayern München i gruppen.
Lottningen inför åttondelsfinalerna sker på måndag klockan 12:00 och Bayern kan ställas mot PSG, PSV Eindhoven, Benfica, Juventus, Roma, Dynamo Kiev eller KAA Gent.

Innlegget Bayern gjorde det som krävdes i Zagreb. dukket først opp på Bundesliga Norge.
Source: Blnorge.com