Bayern kun uavgjort mot Augsburg – Femte Schalke-tap på rad

117
Florian Niederlechner sørget for Schalkes femte strake tap. Bilde: Wikimedia.

Bayern München har for første gang denne sesongen gitt bort poeng. De regjerende seriemesterne spilte kun 1-1 hjemme mot Augsburg. Schalke fortsatte tapsrekken, mens Hoffenheim vant i Hannover.

Bayern München – FC Augsburg 1-1

Augsburg hadde kampens første mulighet da Cauiby burde ha spilt ballen på Philipp Max, som stod umarkert etter en overgang. I stedet skjøt brasilianeren fra skrått hold uten at avslutningen ble et problem for Manuel Neuer.

Utenom det var det Bayern som var best og som kom til sjanser. Thomas Müller traff stolpen og Renato Sanches bommet hårfint på lengste stolpe. Stort sett klarte likevel Augsburg å holde Bayern unna egen sekstenmeter, og først mot slutten av omgangen hadde hjemmelaget gode muligheter. Andreas Luthe, som spilte som keeper i stedet for Fabian Giefer, reddet sterkt mot både Sandro Wagner og Serge Gnabry.

To minutter etter pausen tok Bayern ledelsen. Arjen Robben rundet keeper etter Gnabrys pasning og skjøt ballen forbi to forsvarsspillere og i mål. Bayern styrte kampen, men klarte ikke å kreere noen gode sjanser i andre omgang. Franck Riberys scoring ble korrekt annullert for offside.

Fire minutter før slutt utlignet Augsburg. Neuer kom ut men nådde ikke Max’ hjørnespark. Jeffrey Gouweleeuw headet ballen foran mål og den tidligere Bayern-spilleren Felix Götze styrte ballen med brystet over streken.

Med 13 poeng leder Bayern fortsatt serien to poeng foran Werder Bremen. Augsburg har fem poeng etter like mange kamper.

SC Freiburg – FC Schalke 04 1-0

Schalke, derimot, har null poeng etter fem kamper. Bortelaget scoret tidlig ved Cedric Teuchert, men etter VAR ble målet korrekt annullert for offside. Freiburg hadde en god mulighet etter ti minutter da Marco Terrazzino skjøt ballen over mål, men skapte lite ellers.

Schalke styrte kampen, men kom som oftest kun til sekstenmeteren i store deler av omgangen. Først i løpet av omgangens siste fem minutter ble det store muligheter for gjestene. Både Hamza Mendyl og Daniel Caligiuri traff stolpen med sine skudd.

I andre omgang tok det seks minutter før hjemmelaget scoret ut av ingenting. Fährmann ga retur på Christian Günters langskudd og Florian Niederlechner stod på rett sted til rett tid.

Målet så ut til å sjokkere Schalke. Bortelaget klarte lite og kom ikke til noen store muligheter. Freiburg forsvarte seg smart, stengte rommene og satset på overganger. Vertene fikk noen muligheter etter kontringer og kunne ha økt ledelsen.

Mens Schalke tapte sin femte kamp på rad denne sesongen, vant Freiburg sin andre på rad. Med sju poeng ligger klubben midt på tabellen.

Hannover 96 – TSG 1899 Hoffenheim 1-3

Etter en treg start hadde Hannover kampens første mulighet etter 17 minutter. Ermin Bicakcic sklitaklet ballen fra streken etter Ihlas Bebous skudd.

Rett etter scoret Hoffenheim. Hoffenheim utnyttet Hannover-forsvarets feilposisjonering med en kjapp kombinasjon, og til slutt satte Joshua Brenet ballen i nederste hjørne.

Målet vekket Hoffenheim, og fram til pausen var det bare bortelaget som var farlige. Gjestene hadde flere gode muligheter, men utnyttet dem dårlig. Dermed stod det kun 0-1 etter første omgang.

Tre minutter etter pausen økte Hoffenheim ledelsen. Pavel Kaderabek ble ikke angrepet i sentral posisjon rett utenfor feltet. Tsjekkeren straffet hjemmelaget passivitet og satte ballen ved siden av stolpen.

Kort tid senere løp Kevin Vogt Niclas Füllkrug over ende og forårsaket et straffespark til hjemmelaget. Mot spillets gang klarte Hannover dermed å score: Füllkrug konverterte straffesparket.

Plutselig tok Hannover styringen og hadde flere muligheter. Füllkrug traff stolpen et kvarter før slutt. Ett minutt senere scoret spissen på nytt, men videodommeren annullerte scoringen for offside – en riktig avgjørelse. Reservekeeperen Gregor Kobel vartet opp med et par gode redninger mot slutten av kampen.

Kampen ble avgjort på overtid. Etter en overgang og Andrej Kramarics pasning driblet Ishak Belfodil mot Kevin Wimmer. Spissen gikk seirende ut av duellen og banket ballen i mål.

Hannover er dermed fortsatt uten seier og ligger nest sist med kun to poeng. Hoffenheim (sju poeng) er foreløpig på 5. plass.