Bayern kun uavgjort mot Hertha i åpningskampen

73
Robert Lewandowski scoret to ganger mot Hertha. Bilde: Uwe Bassenhoff from Wattenscheid, Wikimedia.

(Bayern – Hertha 2-2) For første gang siden 2011 (0-1 mot Mönchengladbach) har Bayern ikke vunnet sin første kamp i en ny Bundesliga-sesong. Hertha ledet til og med i München, før et straffespark sikret Bayern ett poeng.

Bayern var offensive fra begynnelsen og styrte kampen. Vertene skapte flere avslutninger ved Thiago, Thomas Müller og Robert Lewandowski. Fra Hertha kom det lite offensivt.

Etter rundt tjue minutter ble Bayerns press enda høyere, mens Hertha slet med å komme seg ut av egen halvdel. Kort tid senere ble Bayern belønnet etter et fint angrep. Serge Gnabry fikk ballen på høyre kant av Joshua Kimmich. Landslagsspillerens lave innlegg sklitaklet Lewandowski forbi Rune Jarstein.

Bayern misbrukte deretter et par muligheter til å øke ledelsen, før Hertha utlignet ut av ingenting ti minutter før pausen. Dodi Lukebakio skjøt fra langt hold. Via ryggen til Vedad Ibisevic havnet ballen i nettmaskene.

Tre minutter senere snudde Hertha kampen. Ibisevic spilte en pasning i bakrommet. Marko Grujic var først på ballen, rundet Manuel Neuer og sendte Hertha i føringen. Scoringen var den siste nevneverdige hendelsen før pausen.

I andre omgang var Bayern meget offensive. Samtidig manglet hjemmelagets angrepsspill ideer og kreativitet til å kunne bryte ned Herthas gode forsvar. Bayern prøvde seg med mange bakromspasninger på de kjappe kantspillerne, noe som som oftest ikke førte til store målsjanser. Kun da Jarstein måtte redde mot Kingsley Coman var Bayern nære en utligning.

Etter en drøy time kom utligningen likevel, etter en gave av Grujic. Serberen rev ned Lewandowski i boksen uten at ballen var i nærheten. Etter videodømming fikk Bayern tildelt et straffespark som Lewandowski konverterte.

I den siste halvtimen jaktet Bayern tre poeng, men klarte på nytt ikke å skape mange sjanser mot meget defensive gjester. Kun Corentin Tolisso og Gnabry kom til avslutninger i farlige posisjoner. Begge bommet imidlertid på Jarsteins mål. Hertha, som byttet inn Per Ciljan Skjelbred tolv minutter før slutt, kunne dermed glede seg over ett poeng på Allianz Arena.