Bayern München er historiske med 4 på rad

156

Den nest siste kampen i årets bundeliga er over. Bayern slår Ingolstadt 1-2 og er med det seriemestere for fjerde år på rad, noe som er historisk i Bundesligaen. Ingen andre har noensinne klart å vinne ligaen 4 år på rad tidligere.

Bayern kunne med seier i forrige runde mot Gladbach klare å vinne trofeet på hjemmebane, noe som ikke har blitt gjort på over 10 år. Men det ble poengdeling og det var spennende helt til denne runden.

Det var Bayern som startet best og etter 15 minutter spill blir Ribery pent spilt i igjennom og skal til å sentre ballen til Lewandowski som da hadde hatt åpent mål, men i det pasningen skal sentres blir Ribery taklet og et klart straffespark blåses til Bayern München. Lewandowski får æren fra 11 meter merket og setter ballen iskald lavt i høyre hjørnet. Hjemmelagets keeper Özcan går motsatt vei.

Bayern fortsetter å male på og etter 32 minutter er det igjen bundesliga toppscoreren Lewandowski som igjen får ballen i nota. Etter fint spill får Lewandowski ballen på skrått hold og skyter mot lengste hjørnet og i kassa. Dette er Lewandowski sitt 29 mål i årets liga, og han ligger godt an til å bli toppscorer i årets sesong. Med denne scoringen er han ajour med Huntelaar som tidenes mestscorende spiller som ikke er fra Tyskland. Det ser ut som Bayern enkelt haler i land en fortjent 2-0 ledelse til pause. Men like før pause er det Alonso som river ned en Ingolstadt spiller innen for 16 meteren og dermed straffe til hjemmelaget. Det er selvfølgelig Hartmann som skal ta straffen. Neuer går motsatt vei og Hartmann reduserer til 1-2 rett før pause. Hartmann har tidligere denne sesongen satt inn hele 6 straffespark og fikk også den 7’ende i kassa.

Ut i andre omgang er det faktisk Ingolstadt som biter seg fast og gjør det skummelt for Bayern. Både Hartmann og Lezcano har muligheter som kan sette Neuer på prøve, men Bayern slipper med strekken. Bayern får også sine muligheter med Douglas Costa, Müller og Lewandowski uten at det blir en fjerde scoring i dagens kamp. Selv med tap i denne kampen hadde Bayern blitt seriemestere da Dortmund gikk på en smell borte mot Frankfurt og tapte 1-0.

Tross tap i Champions League semifinalen på tirsdag, får Bayern noe plaster på såret. Bundesliga tittelen var uansett det viktigste trofeet for Bayern og trener Pep Guardiola. Nå ventes Dortmund i DfB Pokal finalen som går av stabelen om ca. 2 uker.

Vi gratulerer Bayern München med sitt fjerde seriemesterskap på rad og man må si de virkelig har imponert i årets sesong.

Ingolstadt – Bayern München 1-2 (1-2)

Mål: 0-1 Lewandowski str. (15′), 0-2 Lewandowski (32′), 1-2 Hartmann str. (42′).

Gulekort: Lex, Leckie, Ingolstadt. Benatia, Lewandowski, Müller, Bayern.

Tilskuere: 15 617

Bilde: Bayern München spillerne feirer med glede det fjerde seriemesterskapet på rad.