Bayern München videre etter ekstraomganger mot Hertha Berlin

152

Det var alt annet en imponerende av Bayern München i møtet med Hertha Berlin i tredje runde av DFB-Pokal onsdag.

Hertha hadde fordelen av hjemmebane i cupkampen mot gjestene fra sør ble for sterk til slutt. Noe som gjør at Bayern kan feire en kvartfinaleplass i DFB-Pokal-sesongen 2018/2019.

To kjappe fra Gnabry

Det startet svært lovende for gjestene fra München på Olympiastadion. Tre minutter spilt av oppgjøret pådro Bayerns Leon Goretzka seg et gult kort utenfor Berlin-målet. Utspillet fra Rune .A. Jarstein i Hertha-målet, var ekstremt rask igang setningen. Ballen traff lagkameraten Salomon Kalou, som tok ballen ned på et utsøkt vis før han sendte ballen videre til Maximilian Mittelstädt som sendte vertene i føringen. Men Serge Gnabry trengte bare 4 minutter på seg før utligningen var ett faktum.  Lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

Etter pausen var det nok engang Serge Gnabry, som fire minutter ut i annen omgang, sendte gjestene fra sør opp i ledelsen 1-2, og nå var det » Rekordmeister» som hadde overtaket i oppgjøret. Det førte til at Hertha-treneren Pál Dárdai så seg nødt til å sende inn på Davie Selke i det (64, min). Det viste seg å være » Coaching i verdensklasse», for tre minutter senere utlignet han for hjemmelaget til 2-2. Det meste av skylden på nok Mats Hummels ta på sin kappe. Det resultatet sto seg til dommeren blåste for full tid.

Kignsley sørget for avansement

I ekstraomgangen var det gjestene fra München, som viste seg som det beste laget. Åtte minutter spilt ut ekstraomgangen satte Kingsley Coman inn 3-2-målet som skulle bli kampens siste og avgjørende scoring. Fem minutter senere ble Per Ciljan Skjelbred byttet ut, og Fabian Lustenberger kom inn for Hertha Berlin. I den siste omgangen ble det gjort tre bytter, det uten at noen av lagene fikk flere scoringer i kampen.

Se høydepunktene fra kampen:

Intervjuer fra aktørene

Niko Kovac:

– Det ble en veldig vanskelig kamp for våres del. Ingen ønsket 120 minutter, men vi var ekstremt glad for avansement. Hertha Berlin lå med ti mann i forsvar, og det blir aldri enkelt. Det var en viktig seier for oss.

Serge Gnabry:

– Det er en glede for alle i klubben. Det er alltid vanskelig i cupkamper og ta seg videre på enkeltvis. Hertha kjempet til slutten. Vi er stolte over det vi har gjort. Vi lå under, men snudde kampene til vårs fordel.

Pal Dardai (Hertha Berlin-treneren):

– Jeg tror vi ble slått på små feil vi gjør, bortsett fra fasene da vi ikke får nok trykk på dem. Laget nøytraliserte Gnabry og Coman i lang tid, vi klarte det da Ribéry kom på. Vi forsvarer oss svært dårlig når vi slipper inn det tredje målet, men Bayern spilte bra i dag.

– Vi spilte på det høyeste når det gjelder taktikk, jeg kan nesten ikke klandre laget mitt, de kjempet godt. Nå må vi se fremover mot resten av sesongen.

Davie Selke (Hertha Berlin):

–  Selvsagt er jeg glad for at jeg scoret mot et dominerende lag som Bayern München. Men det var ekstremt synd det ikke holdt. Vi klarer ikke å ta vare på kontringene. Skal du slå dem må du spille på ditt beste, det klarte ikke vi.

Trekningen av kvartfinalene skjer søndag 10. februar, og kampene spilles i begynnelsen av april.