Bayern på jakt etter det femte troféet

107

Årets Telekom Cup spilles for tiende gang og vil pågå  søndag – og for tiende gang deltar FC Bayern München i turneringen.

I ti år har Telekom Cup vært startskuddet for et nyttår, og det er ikke et unntak denne gangen heller. I år er både Bayern München, Fortuna Düsseldorf, Borussia Mönchengladbach og Hertha BSC er lagene som kjemper om troféet. I år spilles cupen på hjemmebanen til Fortuna Düsseldorf (Esprit Arena, Düsseldorf).

- Annonse -

Jakter sitt femte troféet

Fire ganger tidligere har Bayern München hevet Telekom Cup-troféet over hodet. Telekom Cup er også en perfekt måtte å fullføre de siste forberedelsene til siste halvdel av sesongen for klubbene som deltar, det er blitt bevist av Bayern de siste fire årene, fordi hver gang FCB har vunnet Telekom Cup, har de også vunnet Bundesliga.

Første av fire under Pep Guardiola

Klubbens første ble sikret under Pep Guardiola tilbake i 2013 etter de finalen knuste Borussia Mönchengladbach med 5-1. I semifinalene tok dem seg greit av Hamburger SV med 4-0. Året etter i 2014, møtte de VfL Wolfsburg i finalen, som endte med en 3-0 seier. I semifinalen spilte de jevnt med Borussia Mönchengladbach som til slutt ble 5-4 i favør Bayern, hvor også historiens fineste mål ble scoret av Robert Lewandowski.

Kan møtes i 2019

Et møte mellom de to lagene er også en mulighet i 2019. Og vil bli sett på en jevn kamp mellom de to, ettersom lagene følger hverandre tett i ligaen. For Bayern er det en viktig “test”, foran kommende halvdel i Bundesliga – etter en trøblete høstsesong.

Det gjenstår å se hvordan treneren Niko Kovacs mannskap fungerer inn mot Bundesliga-oppstarten neste helg.

Fortuna Dusseldorf vs Bayern Munchen) avspark 13:00, den andre semifinalen er mellom (Borussia Mönchengladbach vs Hertha BSC) med avspark 16:30.

Kommentarer

kommentarer