Bayern skjøt seg til topps mot Wolfsburg

90
Robert Lewandowski scoret to mål mot Wolfsburg. Bilde: Светлана Бекетова, Wikimedia.

(Bayern München – Wolfsburg 6-0) Bayern München er tilbake på førsteplassen i Bundesliga. Etter storseieren mot Wolfsburg leder de regjerende seriemesterne ligaen foran Dortmund på målforskjell.

Mot harmløse gjester trengte Bayern litt tid til å komme i gang. Den første halvtimen forsvarte Wolfsburg seg godt. Bayern klarte ikke å bryte ned bortelagets forsvar og kom kun til noen halvsjanser.

Det var Wolfsburg som hadde den største muligheten i kampens første halvtime. Yannick Gerhardt headet et hjørnespark over Manuel Neuers mål. Dette skulle forbli gjestenes eneste sjanse i hele kampen.

Etter litt over en halvtime klarte Bayern å score. Thomas Müller fikk ballen av Joshua Kimmich ved dødlinja. Müller spilte ballen tilbake i boksen. Der stod Serge Gnabry foran målet, fikk foten på ballen og sendte en over målstreken.

Tre minutter senere utnyttet vertene et balltap av John Anthony Brooks. James sentret til Gnabry som spilte på tvers til Robert Lewandowski. Sistnevnte trengte bare å bredside ballen i åpent mål.

Drøye fem minutter etter pausen avgjorde Bayern kampen for godt. Thiago var upresset foran Wolfsburgs sekstenmeter og spilte ballen til James. Colombianeren hadde også for mye rom og plasserte ballen i nederste hjørne.

Deretter hadde Bayern flere muligheter. Wolfsburgs keeper Koen Casteels og dårlige avslutninger hindret foreløpig flere scoringer.

Et kvarter før slutt var Casteels uten sjanse. Franck Ribery spilte en presis pasning til Müller som plasserte ballen i nederste hjørne.

Seks minutter senere var Ribery på nytt involvert i en scoring. Franskmannen hadde for mye plass og slo et innlegg mot bakerste stolpe. Der var Kimmich helt uten motspiller og headet inn Bayerns femte mål fra to meter.

Ribery var også sentral i Bayerns siste scoring. Franskmannen slo et nytt innlegg, denne gangen på Lewandowski. Heller ikke polakken hadde større vansker med å heade ballen i nettmaskene.

Både Bayern og Dortmund har nå 57 poeng, men Bayerns målforskjell er to mål bedre. Wolfsburg ligger på sjuendeplassen med 39 poeng.