Bayern-stjerne klar for Fiorentina

174
Franck Ribéry
Ribéry skal spille i Fiorentina til 2021. Bilde: Rufus46, Wikimedia Commons. Klubblogo

Franck Ribéry skal ha underskrevet en toårskontrakt på 4 millioner euro med Fiorentina. Forhandlingene startet igjen som en av de mange ryktene som går rundt i «silly season». Noe en ny eier som Rocco Commisso kunne ha fremmet for å oppmuntre supporterne, men med lite substans.
Derimot er overgangen et faktum og blir offentliggjort innen helgen.

En toppspiller i Firenze

Franksmannen forlater Bayern etter 12 suksessrike år. Med Die Roten har han vunnet alt som kunne vinnes på klubbnivå. Klart har 36åringens form dalt litt i de siste sesongene, med redusert spilletid og en mer marginal rolle i München. Likevel er Ribéry fortsatt en farlig angriper som kan løse kamper med en genial pasning eller avslutning.
Serie A er en liga hvor tekniske ferdigheter fotballhjerne er svært viktige og påvirker spillet litt mer en de fysiske. Aldrende stjerner presterer stadig meget bra i landet. I fjor var Fabio Quagliarella målkongen med 26 fulltreffere og han er like gammel som Ribéry. Vingens internasjonale rutine kan vise seg uvurderlig for et ungt Fiorentina lag. Et viktig forbilde for profilen Federico Chiesa og et tiltrekkende navn for supporterne.

Serie Aldershjem

På den andre side er mange usikre på forretningen. Ribéry er jo ingen ungsau og har allerede hatt en del skader.
Den forrige overgangen fra Bayern til Fiorentina var langt fra en suksess heller. Faktisk er Mario Gomez sitt katastrofale og uheldige opphold i Dantes by en presedens fansene vil heller glemme.
4 millioner og 2 år er mange for en 37åring som har jo gitt sitt for toppfotball allerede. Serie A har vel blitt litt av en fancy fotballresort for gamle spillere som er etter en sist, fet kontrakt før de legger opp eller flytter til en ekte pensjonist-liga.
Nivået er likevel høyt nok for at halv-ferdige stjerner ikke kan danse seg forbi forsvarene. Til og med Hans Majestet Cristiano Ronaldo trengte noen uker for å venne seg til italiensk defensiv og taktisk fotball. Og han scoret ikke i bøttevis likevel.
Flere andre var rett og slett brutale flopper, ofte på grunn av flau form eller av manglende innsats. Ashley Cole, Nemanja Vidic, Fernando Torres, Diego Forlán.

Livstegn fra Firenze

Her er situasjonen litt annerledes. Fiorentina er ikke involverte i gull- og i Mesterligastriden. En plass i Europa League er allerede tøff oppgave. Derfor kan Ribéry vurderes med litt mer ro. Han er der som garderobeleder, en mentor som forhåpentligvis har det i seg fremdeles og kan gi hele laget litt ekstra.
Iallfall en viktig hendelse i klubbens ny giv etter mange grå sesonger. Rocco Commisso viser musklene og dette er jo noe supporterne hadde drømt om for en lang stund.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -