Bayern valset over Schalke 04

210

Bayern München strålte da Schalke 04 ble slått 0-3 på bortebane. Noe som ga klubben fra Sør-Tyskland tabelltopp.

Bayern München måtte klare seg uten stjernekeeperen Manuel Neuer som er ute av spill etter et brudd i foten og er ikke på banen igjen først før i 2018. Ute var også Arjen Robben med influensa. Men de spillerne som var tilgjengelig for kampen viste seg å være mer enn gode nok. Nykommeren James Rodriguez noterte seg for sitt første mål for klubben, i sin første kamp fra start for Bayern München.

Midtveis ut i første omgangen fikk de regjerende mestrene tildelt straffe, og Robert Lewandowski sendte bortelaget i ledelsen, etter at ballen traff hånden på et innlegg fra James Rodriguez. Fire minutter senere scoret James sitt første Bundesliga-mål da han doblet ledelsen for bortelaget og økte til 0-2.

Med en sikker ledelse hadde gjestene mye ballbesittelse og hjemmelaget fikk smått med sjanser til å redusere, men fikk noen muligheter uten at de klarte å få ballen bak Sven Ulreich i Bayern målet. Schalkes Guido Burgstaller holdt på å skape ny spenning i kampen, men avslutningen ble reddet på streken, og Arturo Vidal satt Bayern München sitt tredje for kvelden i annen omgang på pasning fra James Rodriguez. Noe som gjør at Bayern München overtar ledelsen i Bundesliga med 12 poeng. Imidlertid kan både Borussia Dortmund og Hannover 96 gå forbi Bayern München om de vinner kveldens kamper

– Det var ikke lett, men vi scoret flotte mål, og derfor vant vi, sa  Sven Ulreich etter kampen.

De andre tirsdagskampene

Stuttgart møte Borussia MönchenGladbach i en kamp hvor Gladbach vant 2-0 etter mål av Raffael. Wolfsburg spilte 1-1 mot Werder Bremen under sin nye trener Martin Schmidt, dagen etter at forgjengeren Andries Jonker fikk sparken. Innleide Divock Origi sendte laget i ledelsen, men Fin Bartels utlignet. RB Leipzig gikk på et 0-1 nederlag mot Augsburg.