Pokalen gikk til Bayern etter straffekonk

173

I en jevn og meget spennende cupfinale i Tyskland, ble det Bayern München som ble mestere etter 4-3-seier på straffesparkkonkurranse. Stillingen etter ordinær tid og ekstraomganger var 0-0.

Kampen levde nok ikke opp til alles forventninger. Dortmund spilte med tre stoppere det meste av kampen og forsvarte seg godt, mens de satser mer på kontringer enn de vanligvis gjør.

Bayern hadde mye av banespillet, men de truet ikke Dortmund-keeper Roman Bürki i fryktelig stor grad. Det var spesielt i starten av andre omgang at Bayern var best, ellers var det mye stillingskrig og en god del oppstykket spill av frispark og offside. Begge lag har gode individualister, som sjelden fikk vise seg fram, men Franck Ribery var muligens cupfinalens beste spiller ettersom han sto bak det meste Bayern skapte i første halvdel av andre omgang.

Kampens aller største sjanse fikk nok Pierre Emerick-Aubameyang etter 85 minutter på et innlegg fra Lukasz Piszczek, men Dortmunds gabonesiske målkonge klarte ikke å sette ballen mellom stengene.

I ekstraomgangene ble kampen mest preget av krampe. Størst sjanse for Dortmund hadde Henrikh Mkhitaryan etter 103 minutter, men hans skudd fra skrått hold og god posisjon gikk utenfor. For Bayern kom det en dobbeltsjanse i det 113. minutt, to ganger gikk avslutninger via Piszczek, men en god Bürki i Dortmund-målet lot seg ikke lure.

Dermed ble det straffesparkkonkurranse, der Bayern kom seirende ut med 4-3. Det var Sven Bender og Sokratis som bommet for Dortmund, mens Joshua Kimmich bommet for Bayern. Det betyr lite, men de tre får gjøre opp for seg om kampens dårligste straffe – tre meget gode kandidater for det. De sju andre straffene var sikre og gode.

Etter at Marco Reus utlignet til 3-3 på Dortmunds siste straffe, fikk Douglas Costa muligheten til å avgjøre, noe han gjorde selvsikkert.

Dermed er Bayern igjen cupmester. Det er 18. gang de vinner trofeet. Dortmund har tapt cupfinalen de tre siste årene.

Kampfakta:
Bayern München – Borussia Dortmund 0-0 e.e.o.
Olympiastadion, Berlin
4-3 på straffer
Mål straffer: 0-1 Kagawa, 1-1 Vidal, 2-1 Lewandowski, 2-2 Aubameyang, 3-2 Müller, 3-3 Reus, 4-3 Costa
Tilsk: 74.322
Gult kort: Ribery, Kimmich, Vidal, Müller, Bayern, Castro, Hummels, Sokratis, BVB
Dommer: Marco Fritz
Bayern: Neuer, Lahm, Boateng, Kimmich, Alaba, Vidal, Thiago, Müller, Costa, Ribery (108. Coman), Lewandowski
Dortmund: Bürki, Bender, Hummels (78. Ginter), Sokratis, Piszczek, Weigl, Castro (106. Kagawa), Schmelzer (70. Durm), Mhkitaryan, Reus, Aubameyang