Belgia knuser Ungarn

555

(Bilde: El Mundo Deportivo)

Ungarn mot Belgia. Førstnevnte var levnet liten mulighet til å gå videre i EM, men de vant gruppen. Belgia var spådd et godt mesterskap, der mange av de unge stjernene skulle blomstre. Før dagens kamp så hadde de tilgode å imponere. På den annen side så er de nok glad for andre plass og ikke seier i gruppen. Da hadde de møtt Spania i stedet for Ungarn. Belgia var store favoritter på forhånd i denne kampen, og med rette.

Kampen starter med et stort press og overtak fra Belgia sin side. Allerede etter 10 minutter fikk vi 1-0. Et frispark på hjørnet av 16 meteren blir skrudd innover og der går Toby Alderweireld opp og header inn ledelsen. De Bruyne hadde mange muligheter, men avslutningene satt ikke helt som de skulle. Den største var på et frispark som Kiraly får en finger på og ballen går i tverrliggeren. Ungarn skapte ikke så mange muligheter, men var fremme ved et par anledninger og et skudd av Lovrencsics gikk like over krysset. Der hadde ikke Courtois vært om den hadde gått litt lavere. Vi fikk en litt pussig situasjon tidlig i omgangen på et tilbakespill til Courtois. Han sklir og bommer da på ballen og den går til hjørnespark. Dette var et klassisk eksempel på at tilbakespill skal settes utenfor stengene. Hadde dette tilbakespillet gått mot mål, hadde det blitt scoring. Lagene gikk til pause med 1-0 til Belgia, veldig fortjent.

Ungarn startet friskt i andre omgang og de var farlig frempå ved flere anledninger. Midtveis i omgangen fikk de flere farlige muligheter. Belgia virket litt rystet på dette tidspunktet. Det var noe litt uforløst over Belgia. De Bruyne skaper mye og er involvert i det meste, men det var ikke så mye å se til Hazard og Lukaku. Så blir Lukaku byttet ut med Michy Batshuayi. Etter et minutt på banen så setter Hazard fart på en måte vi har sett før. Legger perfekt inn til den nyankomne og det er 2-0. To minutter senere så gjør Hazard det selv, drar seg inn mot midten og skyter i hjørnet. 3-o og kampen er avgjort. Belgia setter den endelige spikeren i kista på overtid ved Carrasco. Atletico Madrid spilleren kontrer inn 4-0.

Det tok litt tid før vi fikk se den forskjellen det bør være på disse lagene. Ungarn skal ha for at de prøvde hardt, de skapte en hel del i andre omgang før 2-0 scoringen. Det kunne fort ha blitt 1-1 på et tidspunkt midt i andre omgang. Det var fortjent seier til Belgia som vinner sjanse-statistikken klart. Nå venter Wales i kvartfinalen. Kommer de seg videre derfra så blir det Portugal eller Polen i en semifinale. Belgia kan komme til finalen!