Belgia slo kraftig tilbake

211

Belgia anført av trioen Kevin de Bruyne, Eden Hazard og Romelu Lukaku vant 3-0 mot Irland i sin andre kamp i årets EM.

Etter en meget svak kamp mot Italia i Belgia sin første EM kamp, hadde trener Marc Wilmots mye press på seg før dagens kamp mot Irland. Det så ikke ut som Belgia hadde tenkt å vise fotballpublikumet i Europa at skal være å regne med videre i det som var en meget svak første omgang, men da Belgia kom ut i andre omgang var det fotballklasse i ypperste verdensklasse.

Det var Belgia som styrte spillet i første omgang. Men Irland lå dypt og forsvarte seg godt. Belgia fikk en scoring korrekt annullert, og utenom det var de kun farlig nære ved to anledninger. Irland virket å være godt fornøyd med et uavgjort resultat.

I andre omgang kom Belgia ut i hundre, og allerede tre minutter ut satte Romelu Lukaku inn 1-0. En fantastisk kontring anført av Kevin de Bruyne som satte opp farten på høyrekanten før han fant Lukaku som befinner seg rett utenfor sekstenmeteren, legger ballen fint til rette og setter ballen kontrollert bak Irland-keeper Randolph.

Et kvarter senere skulle ledelsen dobles. Høyreback Meunier som hadde kommet inn etter fadesen mot Italia la et perfekt innlegg som traff pannebrasken til Axel Witzel, og dermed 2-0. I det klokken passerte det 70. minutt punkterte Eden Hazard og Romelu Lukaku. Hazard stormer i angrep, runder like hjerne linjedommer i det han fosser oppover høyresiden, før han serverer Lukaku på straffemerket som har en enkel jobb med å sette inn sitt andre mål og dermed 3-0.

Belgia slår kraftig tilbake, og Wilmots svarer på presset mot han på utmerket vis. Ordene som ble sagt i pausen fikk frem det beste i Belgia, og det var rett og slett vakkert å se på. Nå er også dette maskineriet i gang, og nå er bare spørsmålet om de klarer å fortsette?