Belgia slo ut storfavoritten Brasil!

160

Brasil mot Belgia – to lag som kan være gode nok til å vinne hele mesterskapet. Før dagens kamp var Brasil bookmakernes største favoritt til VM-Trofeet. Slik skulle det ikke gå. Vi får nå Frankrike mot Belgia i den ene semifinalen.

Favorittene Brasil fikk seg en skikkelig leksjon i første omgang. Første scoringen var av den heldige sorten for Belgia. En corner svinges inn mot mål, og litt klønete går to brasilianere i hverandre og ballen treffer skulderen til Fernandinho og i mål.

Belgia fortsetter å spille sitt spill. De er kompakte i forsvar og har noen drepende kontringer. Lukaku henter ballen på egen halvdel og setter fart. Drar av et par mann og leverer ut til De Bruyne på 18 meter som klinker til helt i hjørnet. Alisson var sjanseløs, men stod nok litt feilplassert. 2-0 til Belgia etter 31 minutter. Brasil kom med noen forsøk mot slutten av omgangen, men det belgiske forsvaret klarte å ri av et par farligheter.

I andre omgang ble det mye Brasil. De presset på og spilte til tider veldig god fotball. Etter 76 minutter skulle det endelig lykkes. På et innlegg fra Coutinho når Augusto høyest og header inn reduseringen. Brasil skapte en del farligheter mot slutten. Et par straffesituasjoner der Neymar var involvert, men ingen straffe ble gitt, og det var nok riktig. Det blir ikke lett for Neymar å få straffe etter all beskyldning om filming.

Belgia spiller en effektiv fotball. De har fantastisk fart i kontringene og de har veldig mye kvalitet i laget. Skal de klare det hele veien frem? I dag fremsto også Courtois som en svært solid keeper. Han hadde et par redninger som virkelig var klasse. Hele det Belgiske laget jobbet knallhardt og Lukaku må få skryt for forarbeidet til 2-0 scoringen. De Bruyne spilte også en glitrende kamp. Ikke bare et fantastisk mål, men han er lynrask i kontringsspillet og skaper veldig mye trøbbel for Brasil.

Belgias beste plassering i et VM er fra 1986 hvor det ble en 4. plass. Det er ingen overraskelse at de kommer så langt, de er nummer 5 på FIFA-rankingen. Vi gratulerer Belgia og ser muligheten for å få en verdensmester som ikke før har vunnet tittelen.