Benfica ga Bayern en utfordring

178

Det ble en ganske underholdende kamp i Lisboa onsdag kveld mellom Benfica og Bayern München i kvartfinalen i Champions League. Benfica gjorde det ikke lett for tyskerne, men til slutt ble Bayern for sterke for portugiserne. Bayern hadde mye ball i starten av kampen, og Thomas Müller var meget nære ved å sette inn 1-0 for gjestene etter 20 minutter, men skuddet gikk like utenfor. 7 minutter senere var det Benficas tur til å angripe, og det meget bra; Eduardo Salvio slo et perfekt innlegg som Raul Jimenez stanget inn i buret etter at Neuer bommet fullstendig da han kom ut for å ta ballen. Måle ga åpenbart Benfica troen på at de kunne oppnå noe stort, men Bayern fortsatte å dominere ballbesittelsen. Ti minutter senere fikk Benfica seg en kalddusj; Philipp Lahm slo et innlegg som ble bokset ut av keeper Ederson. Der ventet Arturo Vidal, som banket ballen inn i det åpne buret. Samme mann var svært nære ved å gi Bayern ledelsen like før pause, men skuddet gikk over, og dermed stod det 1-1 til pause på Estadi da Luz.

Bayern München var mer energiske i 2. omgang, og særlig kantspillerne Ribéry og Costa var svært aktive. Etter 52 minutter fikk Bayern en corner som Javi Martinez stanget ned til Thomas Müller, som enkelt kunne sette inn 2-1 for gjestene. Bayern fortsatte å dominere kampen og kom til flere sjanser. Blant annet kom Douglas Costa til flere gode muligheter, nærmest var han da han satte et skudd i stolpen. Müller hadde nok en ball inne i mål, men scoringen ble korrekt annulert for offside. Etter 76 minutter fikk Benfica frispark i en meget god posisjon, da Javi Martinez var heldig som kun fikk gult da han taklet som siste mann før keeper. Innbytter Talisca satte ballen i mål med et meget vakkert frispark, og dermed var det igjen spenning i Lisboa. Benfica begynte å presse mer, noe som også ga rom for Bayern. Innbytter Lewandowski fikk en god sjanse til å avgjøre kampen kort tid før slutt, men skuddet gikk rett på keeper. Talisca fikk også en nye sjanse på et frispark, men denne gangen gikk skuddet like utenfor. Det endte dermed 2-2 i Lisboa, og Bayern München gikk dermed videre med 3-2 sammenlagt. Semifinaletrekningen er på fredag. Da kan Bayern München møte Guardiolas nye lag Manchester City, Atletico Madrid eller Real Madrid.

SL Benfica – FC Bayern München (Estadio da Luz) 2-2:

Mål: Jimenez 27′, Talisca 76′ (Benfica), Vidal 38′, Müller 52′ (Bayern München).

Gule kort: Carcela-Gonzalez, Almeida (Benfica), Martinez (Bayern München).

SL Benfica: Ederson – Almeida, Lindelöf, Jardel, Eliseu (Jovic 88′) – Fejsa, Renato Sanches – Salvio (Talisca 68′), Carcela-Gonzalez – Pizzi (Guedes 57′) – Jimenez.

FC Bayern München: Neuer – Lahm, Kimmich, Martinez, Alaba – Alonso (Bernat 90′), Thiago, Vidal – Costa, Müller (Lewandowski 84′), Ribéry (Götze 92′).

Banens Beste: Douglas Costa. Ingen av spillerne skilte seg spesielt ut, men Costa var den farligste spilleren på banen, til tross for at han ikke var direkte involvert i noen av målene til tyskerne.

Tilskuertall: 63235.