Benfica vant tosifret mot Nacional

173

(Benfica – Nacional 10-0) Benfica kunne feire en storseier på søndag. Klubben fra den portugisiske hovedstaden slo Nacional Funchal 10-0.

Kun ett lag har vunnet med større sifre i den portugisiske serien. 22. mars 1959 vant Académica de Coimbra 11-0 mot Caldas SC. Rundt to måneder tidligere hadde Caldas tapt 0-10 mot FC Porto.

Også Benfica vant 10-0 tidligere. I 1964 ble det tosifret ta Benfica møtte Seixal.

Mit Nacional tydet til pausen ikke nye på et ekstraordinært resultat. Álex Grimaldo sendte hjemmelaget i føringen etter ett minutt. To scoringer av Haris Seferovic sørget for en 3-0-ledelse til Benfica til pausen.

I løpet av tjue minutter etter pausen økte João Félix, Pizzi, Ferro og Rúben Dias ledelsen til 7-0. Deretter tok Benfica seg en pause, men to scoringer av Jonas og én av Rafa Silva i løpet av kampens siste fem minutter sørget for en tosifret seier.

Til tross for seieren ligger Benfica fortsatt ett poeng bak serielederne Porto. Nacional er tredje sist.