Villareal slo Real Madrid

123

Real Madrid gikk på et nytt nederlag – 1-0 til Villareal.

Villareal tok i mot Real Madrid på El Madrigal søndag kveld. Begge lag har slitt med mye skader i det siste, men Real Madrid hadde stort sett hele mannskapet på plass, mens Villareal har fremdeles flere skader i forsvaret. Villareal tok en veldig fortjent ledelse, etter 10 minutter ved Roberto Soldado. Frem til dette tidspunktet hadde de kjørt over Real Madrid og skapt mange gode muligheter bl.a. et flott skudd i stanga. Taktikken var tydeligvis å kjøre over Madrid, og det klarte de. Et voldsomt trykk skapte de til å begynne med i kampen. Real Madrid kom så klart mer med etterhvert, men skapte veldig lite i første omgang. I annen omgang var det derimot Real Madrid som kjørte over Villareal. De trykket på ekstremt og skapte en del farlige muligheter. Benzema kunne fort hatt et par mål. Men det ville seg ikke. En periode i begynelsen av 2. omgang så sto Villareal bare bak klarerte det de kunne. De klarte ikke å etablere noe eget spill, men de red av stormen og klarte etterhvert å skape noe fremover fordi Real Madrid ofret alt fremover. Kampen sett under ett, så hadde Real Madrid fortjent noe mer enn det de fikk med seg, men det ville seg ikke i dag. De skaper mye i hele 2. omgang, men det er ikke alltid fotball er rettferdig.

Det som garantert kommer til å bli tema fremover nå er Benitez. Han sitter utrygt fra før, og ethvert tap av poeng som måtte komme fremover, så vil det bli diskutert, i alle fall i media. Å være manager i Real Madrid er kanskje verdens verste jobb om det ikke går på skinner.

Tidligere på kvelden hadde Atletico Madrid slått Atletic Bilbao med 2-1 hjemme på Vincente Calderon. Bilbao ledet lenge 1-0 etter en tidlig scoring av Laporte. Men Niguez og Atletico klarte å utligne rett før pause og hvem andre enn Griezmann sørger for hjemmeseier, etter en kamp som har vært tett og tøff og Bilbao har et lite overtak i ballinnehav og på sjansestatistikken, men hovedinntrykket er en veldig jevn kamp.

Barcelona gav også fra seg poeng denne runden. 2-2 hjemme mot Deportivo La Coruna. De hadde et sedvanlig tak på kampen og hadde alt i sin hule hånd både spillemessig og sjansemessig. De leder 2-0 inntil det gjenstår et kvarter av kampen. Da slipper de litt klønete til Deportive inn i kampen og de scorer 2 mål på 10 minutter. Det virket veldig unødvendig med det overtaket de hadde.

Dette betyr at de tre første er det samme som før runden, men Atletico har kommet a poeng med Barcelona, som i dag reiste til Japan for å spille VM for klubblag.