Berget seg i sluttminuttene, men avstanden opp ble lengre

144

Borussia Dortmund har imponert stort i Champions League i høst, og i midtuka ble de første laget på 14 år som klarte å hente inn en 2-0-ledelse til Real Madrid på Santiago Bernabeu.

Men i hjemlig liga går det tyngre, og i dagens tøffe bortematch mot Köln måtte de nøye seg med poengdeling. Og poenget ble berget i siste liten.

Salih Özcan hadde en kjempesjanse for hjemmelaget i åpningsminuttene, men hans skudd fra god posisjon gikk over – han burde truffet målet. Pierre-Emerick Aubameyang fikk så en nettkjenning annulert – korrekt – for offside.

Kampen skled fram uten veldig mange store sjanser, men etter 28 minutter tok Köln ledelsen 1-0 ved Artjom Rudnevs som headet inn et frispark fra bare noen meter inn på banehalvdelen.

1-0 sto seg til pause, og rett etter sidebytte var Anthony Modeste nær å gi Köln 2-0 da han ble spilt gjennom, rundet keeper Roman Weidenfeller, men kom for skrått og skjøt i nettveggen.

Det var ikke veldig mange sjanser utover i kampen, for Köln holdt tett, og tross god kjemping slet Dortmund med å skape store sjaser. Men i det 90. minutt dukket Marco Reus opp. Mannen som har vært ute med skade i et halvt år, er virkelig tilbake. Han utlignet sent mot Real Madrid onsdag, og fulgte opp her.

Denne gangen var det innbytter Adrian Ramos som la opp til Reus med et flott innlegg fra omtrent dødlinja på sølvfat til Reus.

«En sterk remis», konkluderer Kölns offisielle twitterkonto. Det kan man godt si. Köln gjorde det igjen vanskelig for sin motstander, og kunne med litt mer hell og dyktighet vunnet kampen. De ligger nå fortsatt to poeng bak Dortmund på tabellen.

Dortmund på sin side er åtte poeng bak Bayern og RB Leipzig som begge har 33 poeng. Bayern knuste Wolfsburg (5-0), og RB Leipzig gikk på sitt første tap – typisk nok mot bunnlaget Ingolstadt (0-1).