Best i vest

193
Major League Soccer

Best i vest

Seattle Sounders vant Western Conferance etter å slått Colorado Rapids 3-1 sammenlagt. De er dermed klare for MLS cup for første gang i klubbens historie. Den finalen spilles 10. desember.

Ettersom Seattle Sounders vant 2-1 i den første kampen, var det hjemmelaget Colorado Rapids som måtte finne veien til nettmaskene i håp opp å vinne sammenlagt. Drøyt 18.000 forhåpningsfulle tilskuere hadde møtt opp på Dick’s Sporting Goods Park, og etter 5 minutter så det ut som om Colorados håp ble tent for alvor. Jermaine Jones vinner en duell etter en corner, men makter utrolig nok ikke å sette ballen i mål. Også Kevin Doyle er farlig frampå for Colorado Rapids, men mål blir det ei. 0-0 til pause, utrolig nok.

Det er hjemmelaget som har ballen mest og skaper farlighetene, men nesten ut av intet klarer gjestene å spille seg gjennom forsvarsleddet. Valdez med en fin stikker til Jordan Morris, som halvveis chipper ballen over en sjanseløs Stefan Frei. 0-1-ledelsen er like brutal som den er ufortjent. Nå må plutselig Kevin Doyle og co score tre for å ha muligheten til avansement. Colorado Rapids fyrer av skudd etter skudd, men ingen avslutning går i retning av mål. Det dabber litt av, og kampen ender med 0-1 til effektive Seattle Sounders, som vinner sammenlagt 3-1. De sikrer seg et kjærkomment trofé og kan formelt sett kalle seg det beste laget i Western Conferance, til tross for at de havnet på 4. plass i sin serie (Colorado Rapids kom på andreplass). 10. desember spiller de sin første finale i MLS cup. Der møter de et kanadisk lag, enten i form av Toronto FC eller Montreal Impact, som møter hverandre igjen natt til onsdag norsk tid.