Bielefeld vant mot Dresden etter sluttdramatikk

159
Etter to kamper for Bielefeld har Jóan Edmundsson scoret like mange mål. Bilde: Wikimedia.

Arminia Bielefeld slo Dynamo Dresden og har fire poeng etter to kamper. Hjemmelaget ledet 2-0 til pausen, men mot slutten av kampen ble det dramatisk.

Det tok en stund før det skjedde noe i kampen. Først etter 20 minutter kom begge lag til noen halvsjanser. Kampen tok fart da Jóan Edmundsson scoret for Bielefeld. Andreas Voglsammer fant den færøyske landslagsspilleren med en fin pasning, og Edmundsson satte ballen i mål fra åtte meter.

2-0-målet kom kun fem minutter senere etter en godt spilt overgang. Edmundsson fikk ballen og spilte en meget bra pasning på Fabian Klos som deretter slo tunnel på keeper Markus Schubert. Bielefeld hadde deretter flere muligheter, mens Dresden først ble farlige rett før pausen.

Etter pausen ble Dresden sterkere, uten at det med det første ble mange muligheter. Lucas Röser og Moussa Koné hadde en god mulighet hver, men Bielefelds sisteskanse Stefan Ortega spilte en god kamp og reddet begge forsøk.

Først fem minutter før slutten scoret bortelaget. Innbytteren Erich Berko sto umarkert ved femmeteren etter et innlegg og hadde ingen vansker med å sette ballen i mål.

På overtid hadde Dresden to kjempemuligheter til å utligne. Etter et innlegg var det denne gangen Dario Dumic som stod umarkert ved femmeteren, men Ortega vartet opp med en kjemperefleks.

Den største muligheten hadde dog Jannis Nikolaou. Ortega feilberegnet et langt frispark som havnet hos Nikolaou på lengste stolpe. Fra tre meter traff innbytteren treverket. Returen traff Nikolaou på hodet, og derfra gikk ballen ut av spill.

Sett under ett er Bielefelds seier ikke ufortjent, selv om hjemmelaget var heldig mot slutten. Bielefeld har nå fire poeng og dermed ett poeng mer enn Dresden.