BL 1. runde: Ovetidsdrama, storseier og god start for ulver og ørner

269

Bundesliga kom endelig i gang igjen i helga med åpningskampen Bayern München – Werder Bremen fredag kveld. Det er ikke ofte, om det noen gang har skjedd tidligere, at Bundesliga er senere i gang enn La Liga og Serie A.

Runden ble som vanlig avsluttet med to kamper søndag ettermiddag. Det ble ingen store overraskelser i første serierunde. Her en oppsummering av helgens kamper:

Bayern München – Werder Bremen 6-0:
1-4, 1-6, 2-5, 0-6, 0-5 og nå 0-6. Det er marerittresultatene Werder Bremen har hatt på Allianz Arena de siste seks sesongene. I tillegg har de ett 1-7-tap hjemme i samme periode, og det var det 12. strake tapet for Werder mot gigatene fra München. Ikke siden 11. september 2010 (0-0) har det blitt poeng for Werder. I åpningskampen fredag var det aldri «fare for» at det skulle bli noe annet enn tap. Det var 2-0 til pause. Målene ble scoret av Robert Lewandowski (3), Xabi Alonso, Philipp Lahm og Franck Ribery. Alonso åpnet ballet allerede etter ni minutter på en fin volley fra 25 meter.

Augsburg – Wolfsburg 0-2:
Daniel Didavi (ny fra Stuttgart) scoret i sin første ligakamp for Wolfsburg ti minutter før pause på et godt skudd rett innenfor 16-meteren, på ulvenes første skikkelig sjanse i kampen. Den ledelsen holdt seg helt til siste spilleminutt, da Ricardo Rodriguez økte til 2-0 på et frispark. En god start for Dieter Heckings lag som har mye å revansjere etter den svake 8. plassen i fjor.

Borussia Dortmund – Mainz 2-1:
Det ble en sliteseier på Signal Iduna Park for Borussia Dortmund mot Thomas Tüchels tidligere klubb. Les mer om kampen her.

Alexander Meier kan mer enn å skrive autografer. Han avgjorde igjen for Eintracht Frankfurt. (Foto: Wikimedia Commons)

Eintracht Frankfurt – Schalke 1-0:
Eintracht Frankfurt startet forrykende og hadde flere sjanser før de fikk 1-0-målet etter 12 minutter. Legenden Alexander Meier skjøt ballen i mål med venstrefoten omtrent fra straffemerket. Da samme mann fikk sjansen med at ballen lå død på straffemerket, altså et straffespark, midtveis ut i andre omgang, misbrukte han sjansen til å økte til 2-0-ledelse. Ti minutter før slutt fikk ørnene utvist Michael Hector som er på lån fra Chelsea, men de holdt ut og tok tre sterke poeng. Schalke ga den nye treneren Markus Weinzierl en skuffende start.

Köln – Darmstadt 2-0:
I en kamp som ble stoppet i nesten et kvarter i starten av andre omgang på grunn av lyn og torden, var det Köln som tok tre komfortable poeng. Leonardo Bittencourt dro seg inn i 16-meteren og satte opp Marcel Risse som ga laget ledelsen 1-0 etter 11 minutter. Rett etter at kampen ble startet opp igjen etter tordenværet, var Anthony Modeste frampå og sikret 2-0, som også ble sluttresultatet.

Hamburg – Ingolstadt 1-1:
HSV så ut til å vinne kampen etter at Bobby Wood scoret i sin ligadebut etter overgangen fra Union Berlin. Han scoret på et skudd forbi Ørjan H. Nyland i Ingolstadt-buret, etter en målgivende pasning av HSVs keeper René Adler. Men mot slutten utlignet gjestene som hadde tatt turen fra Bayern, etter en «gavepakke» fra HSV-forsvarer Cleber. Han klarerte et skudd fra Lukas Hinterseer rett tilbake, og på andre forsøk scoret Ingolstadt-spissen for åpent mål. Alen Halilovic var nær en drømmedebut fem minutter før slutt, men Ingolstadt holdt ut og tok med seg et sterkt poeng. «Til slutt var det et fortjent poeng, og godt å ta sesongens første poeng,» skrev Ørjan H. Nyland på Instagram etter kampen.

Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen 1-0:
Rundens storkamp var utvilsomt oppgjøret mellom fjorårets fjerde- og tredjeplass. Gladbach kom seirende ut av oppgjøret. Hjemmelaget hadde et par gode sjanser før Andre Hahn utnyttet en tabbe av Jonathan Tah og satte inn 1-0 på overtid av første omgang. Leverkusen kom sterkere i andre omgang og Kevin Kampl skjøt i stolpen, før Joel Pohjanpalo utlignet vel ti minutter før slutt. Han headet inn et innlegg fra Karim Bellarabi og markerte sin ligadebut på beste måte. Men det holdt ikke, kaptein Lars Stindl satte en pasning fra Thorgan Hazard under Leverkusen-keeper Bernd Leno til 2-1 som ble seiersmålet fem minutter før slutt. Enda mer om kampen kan du lese her.

Pál Dárdai, Hertha Berlins trener, tok med seg tre poeng i et overtidsdrama på Olympiastadion. (Foto: Wikimedia Commons)

Hertha Berlin – Freiburg 2-1:
Dette var en kamp som virkelig «kom til livet» på overtid. I den stekende varmen i hovedstaden var det ikke så veldig mange sjanser i kampen, og den tidligere Freiburg-spilleren Vladimir Darida ga hjemmelaget ledelsen 1-0 etter timen spilt. Han feiret med bare en arm hevet i været. Det så ut til å holde til seier, men to minutter på overtid utlignet Nicholas Höfler da han headet en corner i mål. Men jubelen i Freiburg-leiren ble kortvartig. I det femte minutter på overtid scoret Julian Schieber på en avslutning som gikk via en motspiller. Dermed berget spissen, som har vært veldig skadeplaget og knapt var på banen forrige sesong, tre poeng for Hertha bare noen minutter etter at han kom inn på banen. Både Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred spilte hele kampen for Hertha, mens Mads Møller Dæhli var ubenyttet reserve for laget fra de svarte skogene i Sør-Tyskland.

Hoffenheim – RB Leipzig 2-2:
Alle målene kom i andre omgang og Hoffenheim var to ganger i ledelsen i det som ble døpt «El Plastico». Men det ble en god kamp, særlig etter sidebytte. Lukas Rupp satte inn 1-0 på et skudd i returrommet, gjestene utlignet på et fint angrepsspill med scoring av Dominik Kaiser. Hoffenheim gikk opp til 2-1 på kampens fineste mål etter 83 minutter. En meget god kontring der Sebastian Rüdy satte opp Mark Uth som sikkert puttet ballen i mål. I siste spilleminutt ble det 2-2 på et innlegg på bakerste stolpe som Marcel Sabitzer skled i mål til stor jubel i Leipzig-leiren. Alt i alt en bra kamp av de nyopprykkede.