BL 2. runde: Flere utrolige snuoperasjoner og opphentinger

274

Etter landslagspause var det endelig duket for Bundesliga igjen. Mange gode kamper denne helgen, og runden ble sparket i gang med storoppgjøret, Schalke mot Bayern München. Men det som var høydepunktet i denne runden var alle de fantastiske snuoperasjonene i nesten alle kampene som ble spilt. Her kommer oppsummering på alle kampene i helga:

Schalke 04 – Bayern München 0-2 (0-0)

Les kamprapporten her:

Avgjorde intenst oppgjør i sluttminuttene

Bayer Leverkusen – Hamburger SV 3-1 (0-0)

Etter en førstomgang uten mål var det bortelaget som satte første stikker etter 58 minutters spill. Bobby Shou Wood satte inn sitt første mål for sesongen etter assist fra Gregoritsch. Men Leverkusen svarte etter 79 minutter da Joel Pohjanpalo satte inn reduseringen, før han toppet hele kampen med både 2-1- og 3-1-scoring på overtid og han ble hattrick-helten for Leverkusen.

Wolfsburg – 1. Fc Köln 0-0 (0-0)

Wolfsburg tok i mot Köln denne helgen og Köln har ikke vunnet mot Wolfsburg på over 6 år. Men det ble heller ikke seier denne helgen for Köln. Det var Wolfsburg som kjørte kampen, men det hele endte med poengdeling og ingen scoringer.

Ingolstadt – Hertha Berlin 0-2 (0-1)

Hertha henger med Bayern München med to seire på to runder. Det var nøkkelspilleren Vedad Ibicevic som startet ballet med 1-0 scoring etter kun åtte minutters spill, før tidligere Dortmund-spiller Julian Schieber satte spikeren i kista og la opp til 0-2 etter 86 minutters spill. Rune Almenning Jarstein kom altså seirende ut av den norske keeperduellen med Ørjan H. Nyland.

Darmstadt – Eintracht Frankfurt 1-0 (0-0)

Det så ut som det ble poengdeling på Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor, men Darmstadt og Sandro Sirigu ville det annerledes og han ble den store helten med 1-0-scoringen etter 90 minutter. Darmstadt tok sin første seier i årets sesong foran sine egne supportere.

Freiburg – Borussia M’Gladbach 3-1 (0-1)

Denne kampen var nesten lik Leverkusen – Hamburg. Det var bortelaget som satte inn 1-0 etter 35 minutter spill. Stortalentet Thorgan Hazard var målscorer for bortelaget. Men ut i andre omgang reduserte Maximilian Philipp etter 58 minutters spill før han satte inn 2-1 etter 85 minutters spill. Nils Petersen fikk sin mulighet på tampen fra krittmerket og la opp til 3-1 for hjemmelaget.

RB Leipzig – Dortmund 1-0 (0-0)

RB Leipzig overrasket mot svakt Dortmund

Werder Bremen – Augsburg 1-2 (1-0)

Etter fadesen mot Bayern i første runde da Bremen tapte hele 6-0, skulle de vise fansen at det var bare en dårlig dag. Det var Werder som startet best og fikk straffe på overtid i første omgang. Aron Johannsson fikk ballen i kassa og Bremen gikk til pause med selvtillitt. Men Augsburg fikk blod på tann og utlignet etter 52 minutters spill av Jeffrey Gouweleeuw før Konstantinos Stafylidis snudde kampen etter 73 minutter til 1-2 som også ble sluttresultatet.

1. FSV Mainz 05 – Hoffenheim 4-4 (4-1)

Runden ble avsluttet i en målrik kamp mellom Mainz og Hoffenheim. Mainz startet målraset etter kun seks minutters spill der Pablo De Blasis fikk ballen i nota til 1-0 før han doblet ledelsen 20 minutter senere til 2-0. Jhon Cordoba la opp til 3-0 kun fire minutter senere før Hoffenheim fikk en redusering til 3-1 etter mål fra Sandro Wagner. Mainz var ikke ferdig og Levin Öztunali satte inn 4-1 som ble pauseresultatet. Det så ut som kampen var over, og med 4-1-ledelse burde det nok kanskje vært det også. Men Hoffenheim-trener Julian Nagelsmann har nok sagt noen klokeord i pausen, for andre omgangen handlet kun om bortelaget. Mainz-spilleren Gaetan Bussmann ble utvist etter 58 minutter og da kom Hoffenheim. Mark Uth satte inn 4-2 og 4-3 med kun to minutters mellomrom i det 71. og 73. spilleminutt før Adam Szalai fikk satt inn utligningen til 4-4 i det 84 spilleminutt som også ble sluttresultatet.