Ble tidenes første kineser til å starte i La Liga

621
Wu Lei, her i en av sine kamper for Kina i det asiatiske mesterskapet i vinter, har fått sin første kamp fra start for Espanyol. (Foto: Wikimedia Commons)

Espanyol-angriper Wu Lei ble i helga den første kinesiske spilleren som startet en kamp i La Liga. Han var med i startelleveren i lagets bortekamp mot Valencia som endte 0-0. Lei har fra tidligere i år to ligakamper som innbytter for Espanyol. Han fikk sitt første innhopp mot Villarreal (2-2) 3. februar.

Barcelona-klubben har skadeproblemer i angrep. Sergio Garcia er ute i seks uker og Pablo Piatti er ute resten av sesongen.

Trener Rubi valgte derfor å bruke kineseren som signerte for klubben i januar sammen med Oscar Melendo i angrep.

Wu Lei er 27 år gammel, og skrev i januar under en kontrakt med Espanyol fram til sommeren 2020, med opsjon for ytterligere ett år. Han kom fra den kinesiske superliga-klubben Shanghai SIPG for 3,5 millioner euro. Han har scoret 15 mål på 63 landskamper for Kina.

- Annonse -

Zhang Chengdong ble første kineser til å spille i La Liga da han kom inn som innbytter for Rayo Vallecano mot Atletico Madrid 30. desember 2015. Men han fikk aldri noen kamper fra start for Rayo.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -