Ble tidenes første kineser til å starte i La Liga

256
Wu Lei, her i en av sine kamper for Kina i det asiatiske mesterskapet i vinter, har fått sin første kamp fra start for Espanyol. (Foto: Wikimedia Commons)

Espanyol-angriper Wu Lei ble i helga den første kinesiske spilleren som startet en kamp i La Liga. Han var med i startelleveren i lagets bortekamp mot Valencia som endte 0-0. Lei har fra tidligere i år to ligakamper som innbytter for Espanyol. Han fikk sitt første innhopp mot Villarreal (2-2) 3. februar.

Barcelona-klubben har skadeproblemer i angrep. Sergio Garcia er ute i seks uker og Pablo Piatti er ute resten av sesongen.

Trener Rubi valgte derfor å bruke kineseren som signerte for klubben i januar sammen med Oscar Melendo i angrep.

Wu Lei er 27 år gammel, og skrev i januar under en kontrakt med Espanyol fram til sommeren 2020, med opsjon for ytterligere ett år. Han kom fra den kinesiske superliga-klubben Shanghai SIPG for 3,5 millioner euro. Han har scoret 15 mål på 63 landskamper for Kina.

Zhang Chengdong ble første kineser til å spille i La Liga da han kom inn som innbytter for Rayo Vallecano mot Atletico Madrid 30. desember 2015. Men han fikk aldri noen kamper fra start for Rayo.

 

Kommentarer

kommentarer