Brannspiller på prøvespill hos tysk storklubb

553
Brann
Brann. Foto: Wikimedia

Lorenzten visste seg fram for VfB Stuttgart.

Håkon Lorentzen fikk ikke bli med resten av laget til La Manga. Brann spissen blir derfor værende hjemme i Bergen.

18-åringen med flere aldersbestemte landskamper for Norge fikk ikke bli med Brann til La Manga. Det er en beslutning tatt av hovedtrener Lars Arne Nilsen og sportssjef Rune Soltvedt som gjør at angriperen ikke er med sydover.

– Vi reiser med 22 mann og jobber med alternativer for spillerne som er igjen, sier Soltvedt, som er den øverste ansvarlige i Branns sportslige avdeling. Også Oliver Rotihaug (trener med Åsane) og Fredrik Heggland (på vei tilbake etter langtidsskade) er igjen i Bergen.

Fikk prøve seg i tysk storklubb

- Annonse -

Unggutten som har kontrakt med Brann frem til sommeren og var heller ikke med laget til treningsleiren i Florida i januar, men Lorentzen fikk da prøve seg i den tyske storklubben Stuttgart i to uker, men i følge Soltvedt er ikke dette grunnen til at Lorentzen ikke er med til La Manga.

– Nei, det er ikke sånn vi tenker. Vi har mange ganger signalisert til Håkon at vi ønsker å forlenge avtalen med ham, sier Soltvedt.

NISO reagerer

Brann har valgt å ta med seg 22 mann til La Manga denne uken og dette er et uttak som vekker interesse hos NISO.

– Dersom det vedvarer at han ikke får trene med A-laget, kan det være grunn til å reagere, sier Nisos jurist, Eirik Monsen, som understreker at han ikke kjenner Lorentzen-saken i detalj.

I standardkontraktene som brukes i norsk fotball, heter det at forutsetningen «for at klubben kan utelukke spillere fra førstelaget er at det finnes adekvate treningsalternativer». I Lorentzens tilfelle er treningsalternative Branns 3.-divisjonsgruppe.

Håkon Lorentzen har kontrakt med Brann til sommeren 2016 og det spekuleres i om den unge spissen ønsker å signere ny kontrakt. Fotballnerd.no har ikke fått kontakt med spillerens agent, Stig Lillejord.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -