Bobler og rock på Upton Park.

257

Klubblegende og notorisk rocker Slaven Bilic er tilbake i west-Ham for første gang siden han forlot London laget i 1997. Denne gang i managerstolen.

Slaven Bilic er et kjent navn for de fleste som er glad i fotball, men det er ikke kun grunnet sine ferdigheter med lærkula. Slaven Bilic er en av verdens mest utypiske managere med sin «røffe» stil og sin enorme lidenskap for Rock´n´roll er han svært vanskelig å overse. 

Men så gjenstår det å se om han kan klare å fylle de enorme forventningene som både supportere og styremedlemer har satt for seg denne sesongen. Et styre som har siktet seg inn på en 8.plass på tabellen og en supporterkjerne som lengter etter underholdende fotball i en av verdens beste ligaer er ingen enkel sak. Men da er det kanskje denne hardbarkede rockeren som er den rette man for jobben?
Bilic kan se tilbake på opphold som Kroatisk landslagssjef samt opphold i både Lokomotiv Moskva og Besiktas. Som landslagssjef tok han sin nasjon til en sterk kvartfinale i EM 2008 hvor de hadde kvalifisert seg på Englands bekostning. Det ble derimot ingen deltakelse i VM 2010 da England gjengjeldte tjenesten. To år senere i EM 2012 ble det tidlig exit etter å ha havnet i «dødens gruppe». Etter det ble det ingen fortsettelse, men Bilic gikk av med hevet hode og fikk positiv omtale i hjemlig media. I Lokomotiv Moskva ble det ingen særlig suksess da det endte med en 9.plass den første og eneste sesongen. I Tyrkia tok han Besiktas til 2 strake tredjeplasser.

Ikke særlig mange hadde tro på West Ham forrige sesong. En ny tøff sesong for Sam Allardyce sitt kjedelige og forutsigbare lag var det alle ventet på. Men da Big Sam traff på både overgangsfronten samt at han fikk blåst nytt liv i Steward Downing i rollen bak sitt nye spisspar Sakho og Valencia presterte West Ham over forventninger og var i en lengre periode oppe å luktet på en Champions League plass . Utover sesongen etter jul dabbet det etterhvert av og The Hammers befant seg på en 12.plass da sesongen var over. Dette var dråpen for styret på Upton Park og Sam Allardyce var ferdig etter å ha vært i klubben siden Juni 2011. Denne sesongen er det altså Slaven Bilic som har fått jobben til å ta West Ham opp til et nytt nivå før de flytter til sin nye storstue. Til å få dette til har Bilic vært med på å hente inn en rekke nye spennende spillere som Angelo Ogbonna, Dimitri Payet og Martin Samuelsen.

Spillerstall 2015/16.

- Annonse -

Keeper:
Forrige sesong hadde West-Ham en særdeles trygg skikkelse mellom stengene sine, Spanske Adrian leverte en meget sterk sesong og var en av lagets aller viktigste og beste spillere. Denne sommeren har Slaven Bilic valgt å hente inn litt konkurranse i form av Darren Randolph fra Birmingham. Lite tilsier at det vil bli gjort endringer i det bakerste ledd fra dag 1, men dersom Randolph viser seg fram fra sin beste side i de kampene han får tillit skal vi ikke se bort i fra at Adrian må ta plass på innbytterbenken, hvor han startet da han først ankom Upton Park før han danket ut Jussi Jääskelainen som i sommer ble frigitt.

Forsvar: Foran Adrian (eller Randolph..) vil Bilic få muligheten til å jobbe med både gammelt og nytt materiale. Forrige sesongs lånesoldat Carl Jenkinson fra Arsenal leverte en god sesong, noe som har resultert i et nytt utlån kommende sesong. Jenkinson vil også denne sesongen måtte konkurrere mot Joey O´Brien. På andre siden av backrekka vil Aaron Cresswell forhåpentligvis fortsette i samme spor etter at han tok Premier League med storm forrige sesong. Gledelig for Hammers fansen er at Cresswell i sommer signerte en ny 5-års avtale. Av midtstoppere leverte både Winston Reid en kanonsesong, ved siden av seg roterte det mellom James Tomkins og Collins, men denne sesongen vil de bli enda en utfordrer da Angelo Ogbonna har blitt hentet i sommer fra italienske Juventus. Guy Demel ble i sommer frigitt av klubben.

Midtbane: Inn portene på Upton Park har også Pedro Obiang kommet i løpet av sommeren, Spanjolen kommer fra Sampdoria og kan fort bli en viktig brikke for The Hammers denne sesongen. Av nye midtbanespillere har West-Ham også hentet Dimitri Payet for å erstatte Stewart Downing, Manuel Lanzini som er kommet på lån og sist, men ikke minst 18-år gamle Martin Samuelsen.
Norske Samuelsen har blitt hentet gratis fra Manchester City og har allerede fått vist seg fram for førstelaget denne sommeren. Så er bare spørsmålet om vi får se noe mer fra det unge talentet for ligaen sparkes i gang 8.August.
På midten vil Samuelsen få muligheten til å spille med blant andre Mark Noble, Kevin Nolan, Cheikou Kouyatè og Alex Song. Av kantspillere er fortsatt Matt Jarvis, Morgan Amalfitano og Diego Poyet å finne.

Angrep:
En av de største overraskelsene i Premier League forrige sesong var West-Hams nye spisspar. Diafra Sakho og Enner Valencia leverte begge to svært gode debutsesonger. Men til tross for godt spill endte den «kun» med henholdsvis 10 og 4 ligamål. Av utfordrere er Andy Carroll fortsatt langtidsskadet grunnet et trøblete leddbånd, mens både Mauro Zarate og Modibo Maiga tilbake fra utlån. Charlton Cole har for andre gang i sin karriere blitt frigitt av West Ham.

Nøkkelspiller: Cheikou Kouyaté. Nesten samtlige av West-Hams nysigneringer leverte meget gode debutsesonger og Senegalesiske Kouyaté var definitivt en av de. Med evnen til å dekke mye rom og enorme energi er den høyreiste midtbanespilleren en hard nøtt å knekke. Forrige sesong endte med småpene 4 mål og 2 assist samt en rekke imponerende forestillinger på de 30 kampene han spilte. Denne sesongen blir han like viktig og dersom han holder det samme nivået fra sesongen før vil dette bli en svært viktig brikke i laget til Slaven Bilic.

Se opp for: Dimitri Payet. Ved hjelp av strålende teknikk og en aldeles utsøkt høyrefot leverte Dimitri Payet 7 mål og 17 assist på 35 kamper for Marseille i Ligue 1 forrige sesong. Dimitri Payet blir enten å finne på en av kantene eller i rollen bak spissene alt ettersom hvilken formasjon Slaven Bilic velger. Dersom Payet fortsetter sin fine form fra Marseille tiden vil prislappen på drøye 10 millioner pund være enkel å forsvare.

Supporteren:

West Ham supporter Tore Søyland er svært optimistisk foran denne sesongen og tror både ny manager og nye spillere vil kunne gjøre positive inntrykk.

Hva tror du om at vi i fotballnerd tipper West Ham på 10.plass?
Den syntes jeg hørtes ut som et fornuftig tips. Ny manager, ny spillestil og veldig mange nye spillere gjør det vanskelig å tippe. Men kvalitetsmessig er laget godt nok til å havne på øvre halvdel.

Hvilke forventninger har du selv til den kommende sesongen?
-Jeg både håper og tror på en offensiv spillestil, og at vi gjør det bedre tabellmessig en forrige sesong. Fansen i Øst London krever en mer taktikk som er mer ballbesittende og lik The West Ham way enn hva vi så i den dårlige vårsesongen under Big Sam.

Hvordan syntes du klubben din har gjort det overgansgmarkedet denne sommeren?
Veldig fornøyd. Terningskast 5. Payet, Ogbonna og Obiang forsterker førsteellveren. Med Jenkinson vet vi hva vi får, mens Lanzini kan være en joker. Downing eneste førstelagsspiller ut. Hadde en god høstsesong og var glitrende da, men har ellers vært midt på treet i tiden sin i WHU. Jeg er fornøyd med å få så mye penger for en spiller på over 30 år. Det vi savner nå er en toppspiss som garanterer 15-20 mål. Får vi inn en Charlie Austin type er det overgangsvindu til terningkast 6.

 

Konklusjon: Vi fikk se forrige sesong at West Ham har kvalitet i laget til å være med i øvre halvdel av tabellen, men at de fortsatt mangler litt, blant annet stabilitet. Men en ny, spennende, entusiastisk og karismatisk trener i Slaven Bilic og en rekke nye spennende spillere kan det blir interessant å følge med på The Hammers denne sesongen, derfor tipper vi de på 10.plass.

(kilder er hentet fra altomfotball.no og wikipedia.)

1. ?
2. ?
3. ?
4. ?
5. ?
6. ?
7. ?
8. ?
9. ?
10. West Ham
11. ?
12. Newcastle
13. ?
14. West Bromwich
15. Aston Villa
16. Watford
17. Bournemouth
18. Sunderland
19. Leicester
20. Norwich

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -