Bochum med borteseier i Köln

58
Lukas Hinterseer. Bilde: Ailura, CC BY-SA 3.0 AT, Wikimedia

1. FC Köln har tapt sin fjerde kamp denne sesongen. VfL Bochum vant 3-2 i Köln og sørget for at Hamburger SV kan øke avstanden til andre plassen på fire poeng. I den andre kampen skiltes SV Sandhausen og Greuther Fürth uten scoringer.

1. FC Köln – VfL Bochum 2-3

Bochum tok ledelsen etter kun 28 sekunder. Rafael Czichos rotet bort ballen ved egen sekstenmeter. Lukas Hinterseer gikk alene mot Timo Horn og gjorde ingen feil.

Deretter styrte Köln kampen, men hadde kun få gode muligheter. Utligningen kom etter god hjelp av Bochums Danilo Soares. Backen spilte en slurvete pasning i sin egen boks. Før en medspiller kunne nå pasningen brøt Simon Terodde og satte ballen i mål.

Deretter klarte ingen av lagene å skape flere gode muligheter før pausen. Bochum holdt Köln unna eget mål, men ble ikke farlige selv.

I andre omgang styrte Köln fortsatt kampen, men klarte ikke å bryte ned gjestenes forsvar. Bochum, derimot, scoret på sin første mulighet. Etter et frispark slo Sidney Sam et innlegg på Hinterseer, som scoret fra kort hold. Østerrikeren stod dog i offside, men målet ble tellende.

Rett etter at Terodde hadde en stor mulighet for Köln scoret Bochum på nytt – og på nytt var scoringen en gavepakke fra Kölns forsvar. Salih Özcan spilte en katastrofal pasning i egen halvdel. Sam brøt, løp mot mål og avsluttet i nærmeste hjørne.

Et kvarter før slutt utnyttet Köln en feilpasning i Bochums oppbygging. Ballen havnet til slutt hos Marcel Risse som scoret med et hardt skudd fra skrått hold.

Köln jaktet deretter utligningen, men hadde kun få sjanser. Bochum forsvarte seg smart og sikret til slutt tre poeng. Mens Bochum nå har 27 poeng, har Köln 36 og ligger foreløpig ett poeng bak serielederne Hamburger SV.

SV Sandhausen – SpVgg Greuther Fürth 0-0

Etter kun tre minutter traff Fabian Reese stolpen etter en kontring. Dette var dog den eneste muligheten Fürth hadde i første omgang. Sandhausen hadde ballen mest og kom til noen halvsjanser, men var heller ikke særlig farlige. Sett under ett var det ikke høyt nivå på banen.

Dette endret seg ikke i andre omgang. Sandhausen fortsatte å ha ballen mest, men begge lag var meget harmløse. Den eneste store muligheten etter pausen hadde Andrew Wooten fem minutter før slutt da Sascha Burchert reddet forsøket. Mens Sandhausen ikke har vunnet på åtte kamper, har Fürth ikke scoret de siste fire kampene.