Borteseire for Heidenheim og Ingolstadt

68

1. FC Heidenheim er fortsatt i kontakt med opprykksplassene. Laget vant 2-1 i Darmstadt og har like mange poeng som Union Berlin på kvalikplassen. I den andre enden av tabellen vant Ingolstadt mot Aue.

SV Darmstadt 98 – 1. FC Heidenheim 1-2

Heidenheim var best i de første 45 minuttene og hadde de største målsjansene. Etter litt over en halvtime scoret Robert Glatzel etter en overgang og sørget for bortelagets fortjente ledelse. Darmstadt var stort sett for harmløse og hadde kun én god mulighet i løpet av omgang.

Rett etter pausen endret det seg. Darmstadt hadde gode muligheter og traff blant annet tverrliggeren. Hjemmelaget ødela dog for seg selv da Victor Palsson felte Robert Andrich i boksen. Glatzel scoret fra straffemerket. Først mot slutten av kampen hadde Darmstadt flere muligheter og Johannes Wurtz scoret for hjemmelaget fem minutter før slutt. Det var likevel ikke nok til å hindre at Heidenheim vant kampen og klatret på fjerdeplassen.

Erzgebirge Aue – FC Ingolstadt 04 0-3

Fra begynnelsen av hadde Ingolstadt god kontroll på kampen. Bortelaget var sikre i forsvaret og klarte å utnytte Aues defensive usikkerhet. Ledelsen etter Sonny Kittels scoring var fortjent. Aue ble kun farlige etter dødballer og hadde kun én god målsjanse før pausen.

I andre omgang tok det ikke en gang fem minutter før Jonatan Kotzke økte ledelsen. Også deretter spilte Ingolstadt en solid kamp og lot ikke Aue komme til muligheter. Malcolm Cacutaluas selvmål avgjorde kampen for godt. Ingolstadt har forlatt sisteplassen og ligger nå nest sist, men med like mange poeng som Sandhausen på kvalikplassen.

1. FC Magdeburg – Holstein Kiel 1-1

To poeng foran kvalikplassen ligger Magdeburg. Vertene begynte meget offensive mot Kiel og la stort press på motstanderen. Ut av det blå scoret likevel Kiels Janni-Luca Serra etter en kontring. Tre minutter før pausen utlignet Philip Türpitz for hjemmelaget som hadde flere muligheter etter utligningen.

I andre omgang kom Kiel seg bedre inn i kampen. Likevel var det fortsatt Magdeburg som hadde de største mulighetene, selv om også Kiel kom til noen farlige avslutninger. Magdeburg var nærmest seieren, men kampen endte til slutt uavgjort. Dermed ligger Kiel på sjetteplassen, to poeng bak tredjeplassen.