Borussia Dortmund tok sin første seier siden september

143

Borussia Dortmund tok sin første seier siden september, da dem vant 2-0 borte mot 1. FSV Mainz 05.

Det var et hardt presset Borussia Dortmund mannskap før kampstart, laget hadde nemlig ikke tatt en tre poenger siden september måned. Det var også Peter Stögers debutkamp som trener for de gule og svarte. Etter en god start på sesongen, har klubben slitt i en voldsom nedoverbakke og sto uten seier på det siste åttekampene.

Sokratis Papastathopoulos sendte gjestene i ledelse ti minutter etter pause, og Shinji Kagawa punkterte kampen i det 89 minuttet, med 0-2 scoringen. Noe som ga en bra start for klubbens nye trener. Seieren over Mainz gjør at klubben for øyeblikket ligger på en fjerdeplass i den tyske toppdivisjonen. Selv med seieren over Mainz, så kan vi ennå ikke friskmelde Borussia Dortmund.

RB Leipzig klarte bare uavgjort

RB Leipzig klarte bare uavgjort 1-1 mot VfL Wolfsburg og står i fare for å miste andreplassen, om Schalke 04 vinner sin kamp som spilles i kveld. Skulle Bayern München vinne over Köln, så vil klubben ligge 11 poeng foran Leipzig.  I en kamp som Paul Verhaegh sendte hjemmelaget i føringen fra krittmerket etter 11 minutter spilt.  Gjestene fra Leipzig og særlig spissen Timo Wærner missbrukte en del sjanser i den første omgangen. Men tidlig i starten av andre omgangen fikset Marcel Halstenbeck uavgjort mellom lagene. Freiburg tok en 1-0 seier over Borussia Mönchengladbach. Etter scoring av Nils Petersens fra straffemerket. I den siste kampen ble det en 2-1 seier for Eintracht Frankfurt over Hamburger SV, noe som også var laget femte borteseier.