Brady sendte Irland til himmels

345

Brady headet Irland videre i EM da de vant 1-0 mot Italia onsdag kveld

Oppgaven var enkel. Irland måtte vinne for å gå videre. Italia var allerede gruppevinner før kampen og gjorde hele åtte bytter fra de forrige kamp. Irland på sin side var nødt til å vinne for å enten bli en av de fire beste treerne eller bli nummer to i gruppen. Det så ut som det skulle ebbe ut i 0-0, men fem minutter før fulltid kom en irsk helt og dunket ballen i mål med pannebrasken. Robbie Brady sendte Irland til himmels med sin scoring.

Første omgangens største snakkis var irene sitt rop på straffespark, og da dommeren blåste til pause mottok han en stor pipekonsert fra de grønnkledde på tribunen. Dommer, Hategan, mente at duellen hvor McClean endte i bakken ikke var nok til å dømme straffe. Ellers var første omgang preget av et høyt tempo, hvor det tydelig var Irland som hadde mest å spille for, uten å skape de store sjansene.

Andre omgangen var lik den første. Irene er mest interessert i å vinne, mens Italia sine åtte endringer fra forrige kamp er tydelig. De store sjansene uteblir, og det ser ut som Irland skaper ikke de store sjansene, men gir aldri opp. Med fantastisk hjelp fra tribunen kjemper irene hele veien, og var svært nær med å avgjøre det hele Italia begynte å rote voldsomt i egen sekstenmeter, men Hoolahan klarte ikke å utnytte uvanlig svakt italiensk forsvarsspill. Men samme mann var mannen som skulle servere Robbie Brady minutter før slutt. Et utsøkt innlegg endte på pannen til Brady som sendte Irland til himmels. Scoringen sendte Irland videre som en av de beste treerne på bekostning av Tyrkia og møter Frankrike i åttendedelsfinalen. Italia minst like tøff motstand når Spania står på motsatt banehalvdel. At Irland går videre gjør at alle de fire britiske lagene er videre til åttendedelsfinale. To av de møter hverandre når Wales og Nord-Irland møtes til dyst på lørdag, England møter Island, mens Irland som sagt møter vernstasjonen Frankrike.