Det var klart for andre runde i cupen. Det var Åsane som skulle by opp til fest mot elitserielaget Brann. Men det blei ikkje noko fest på tribuen. Det var mykje regn så det var få tilskuere på kampen. Men sjølv om været ikkje var så bra fekk vi ein spennade fotballkamp.

Kampen var i gang. Brann tok eit grep rundt kampen frå første sekund. Og det tok bare to minutt før Henrik Kjelsrud Johansen fekk ein sjangse til å skåre. Bare 5 minutt etterpå var Komsoon nære med og skåre. Det var Brann som var nermest dei første 10 minutta. Og dei forsatte og skape sjangser. Petter Strand hadde eit prassespark etter 12 minutt, men ballen gjekk rett på keeper. Men Kjelsrud Johansen som fekk ein sjeldan start forsatte og produsere sjangser. Han hadde eit avslutning frå skråt hold etter 13 minutt, og etter 19 minutt var han nærme å få ballen forbi Thomas Hille. Åsane hadde ikkje vært i nærheten dei første 25. Det var bare at Brann ikkje fekke heilt kontroll på avslutningane som gjore at dei ikkje hadde skåra.

Etter 29 minutt var Kjelsrud Johansen frampå igjen. Men også denne gangen var målvakt Hille solid og klarte og averge. Kampen blei litt meir rolig men plutselig var det Åsanes Birkeland som var nærepå. Men bare ein god redning frå Eirik Holmen Johansen redda Brann. Dette var den siste store sjangsen i første omgang. Brann hadde styrt kampen, sjølv om Åsane hadde nokon kontringer og hadde den store sjangsen til Viljar Birkeland.

Andreomgangen var i gang. Brann hadde tatt inn Veton Berisha for og få enda betre offensiv kraft. Men det gav ingen umiddelbar virkning. Brann styrte kampen men klarte ikkje å skåre. Før det var godt 12 minutt ut i den andre omgangen. Det var ein corner som blei tatt av Petter Strand, ballen gjekk dirkete inn til Henrik Kjelsrud Johansen som stanga ballen i mål. 1-0. og Brann forsatte og presse og skape sjangser. Etter 64 minutt var Strand nære å sette 2-0. Men det var ikkje den siste sjangsen han fekk. For i det 74 minutt kom det eit innlegg inn til Kjelsrud. Hille kom ut i felte men nådde ikkje ballen, så ballen gjekk videre til Strand som kunne sette ballene enkelt i mål.

Etter dette var det ikkje så mykje som skjedde. Begge lag skønnete begge lag at Brann kom til å vinne. Lars Arne Nilsen sa til oss at han var godt fornøgd med kampen, og han meinte dei vant fortjent. Dette var Åsane trener Morten Røssland enig med. Han var skuffa siden han meinte at Åsane ikkje klarte og få ut det fulle potensialet.