Brasil: fra draktnummer til priselapp

301

Noen trodde at norsk fotball hadde gått for langt med sponsorlogoene overalt på draktene, shortser og strømpene, men i Brasil har Fluminense de Feira brakt greia på et helt nytt nivå.

Klubben fra Feira de Santana i Bahia, som spiller i Campeonato Baiano, en av de mange regionalligaer ned i femte divisjon, har fått oppmerksomhet verdens rundt på grunn av et lurt og unikt påfunn.

Spillerne har sine vanlige nummer på ryggen, men det finnes også mer: karen med nummer 5 heter vel ikke Shampoo Palmolive, og nummer 10 er ikke Pizza Seara… Brasilianske kallenavn kan være usedvanlige, men Espuma da barbear (barberkrem) Bozzano er vel altfor mye til og med for fantasirike folk.
Og ved siden av draktnummer står det R$ og et mindre nummer med komma. Disse er prisene og navnene til produkter man kan kjøpe i hovedsponsor sitt supermarked.

Glem brosjyrer, kundeaviser og TV-reklamer: nå kan fotballfansene i Bahia finne de nyeste tilbudene mens de ser på fotball: raskt og enkelt!

- Annonse -

Småklubben slet med sponsorene

«Vi er alltid på utkikk etter nye partnere og innovasjon. Prosjektet er en av disse idéer vi har fått utviklet: i hvert spill vil vi ha ulike tilbud» forklarer Xiko Melo, klubbens mardeksfører.
L
ogistikk er derimot ganske vanskelig. «Det er ikke veldig enkelt å endre draktene hver kamp for detaljene ikke kan trykkes på drakt etterpåfortsetter han – Vi får prisene, sjekker numrene og sender alt til produsenten»

Det er lett å håne klubben for et slikt innfall, men nød lærer naken kvinne å spinne.
«Fotball er svært
urettferdig mot småklubber når det gjelder sponsing. Man kan ikke bygge et godt lag uten penger, derfor måtte vi anvende kreativitet – anklager Melo – Vi hadde sponsorer i begynnelsen, så bestemte vi oss for å ha midlertidige avtaler. En høyskole, for eksempel, varet bare én kamp, mens andre var allerede inn for sesongens siste del. Vi begynte å selge billigere og det har blitt gradvis bedre. Det vil være ideelt for oss å ha en fast finansiell struktur, men i mellomtiden vi skifte et hjul med bilen i bevegelse»

Viral suksess på nett, flopp på fotballbana

Dessverre krasjet bilen, for motstanderne lot seg ikke imponere seg av trikset (eller av slike lave priser). Fluminense tapte 2-1 hjemme mot Feira de Bahia og 6-0 borte mot Vitoria.
Klubber har likevel sikret seg tredjeplassen og skal spille semifinalene mot Bahia neste uke. Flu sin lille gimmick har allerede skapt mer sensasjon en gullet og opprykket til Serie D kunne noensinne gjort.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -