Brasil topper etter ny seier – men Argentina er i trøbbel

175
Gabriel Jesus, som omtales som "wonderkid", scoret for Brasil mot Venezuela. Jesus spiller for Palmeiras i hjemlandet. (Foto: Andre Borges, Wikimedia Commons)

Den søramerikanske VM-kvalifiseringen blir som alltid meget spennende, og sju av de ti landene har gode muligheter til å kvalifisere seg.

I natt ble det spilt full runde, og det ga følgende resultater:

Bolivia – Ecuador 2-2: Pablo Escobar med to mål for Bolivia i første omgang, men Ecuador kom tilbake med to scoringer i andre omgang av Enner Valenica. Det siste målet kom i det 89. minutt, og da hadde Luis Caicedo blitt utvist for Ecuador noen minutter tidligere. 11 gule kort i kampen, to av dem til Caicedo.

Colombia – Uruguay 2-2: Abel Aguilar ga Colombia en tidlig ledelse, før Cristian Rodriguez og Luis Suarez snudde kampen. Colombia berget poeng etter 84 minutter ved Yerry Mina.

Argentina – Paraguay 0-1: Derlis Gonzalez fra Dynamo Kiev ble matchvinner på en praktkontring etter 18 minutter. Sergio Aguero bommet på straffe for hjemmelaget, som sliter.

Chile – Peru 2-1: Arturo Vidal fra Bayern München avgjorde kampen etter 85 minutter. Chile, som vant Copa Amerika i sommer, har fått en svak start på kvalifiseringen og seier var helt nødvendig. Vidal scoret også 1-0-målet etter 10 minutter, mens Edison Flores utlignet etter 76 minutter.

Venezuela – Brasil 0-2: Brasil styrket sin posisjon på toppen av tabellen. Gabriel Jesus utnyttet en gavepakke av keeperen i starten av kampen, mens Willian satte inn 2-0 tidlig i andre omgang. Flomlysene tok kveld kvarteret før slutt, det var kun reklameskilt og resultattavla det var lys i på stadion (samt mobiltelefoner). Men kampen kom i gang igjen og ble fullført.