Brasil topper etter ny seier – men Argentina er i trøbbel

152
Gabriel Jesus, som omtales som "wonderkid", scoret for Brasil mot Venezuela. Jesus spiller for Palmeiras i hjemlandet. (Foto: Andre Borges, Wikimedia Commons)

Den søramerikanske VM-kvalifiseringen blir som alltid meget spennende, og sju av de ti landene har gode muligheter til å kvalifisere seg.

I natt ble det spilt full runde, og det ga følgende resultater:

Bolivia – Ecuador 2-2: Pablo Escobar med to mål for Bolivia i første omgang, men Ecuador kom tilbake med to scoringer i andre omgang av Enner Valenica. Det siste målet kom i det 89. minutt, og da hadde Luis Caicedo blitt utvist for Ecuador noen minutter tidligere. 11 gule kort i kampen, to av dem til Caicedo.

Colombia – Uruguay 2-2: Abel Aguilar ga Colombia en tidlig ledelse, før Cristian Rodriguez og Luis Suarez snudde kampen. Colombia berget poeng etter 84 minutter ved Yerry Mina.

- Annonse -

Argentina – Paraguay 0-1: Derlis Gonzalez fra Dynamo Kiev ble matchvinner på en praktkontring etter 18 minutter. Sergio Aguero bommet på straffe for hjemmelaget, som sliter.

Chile – Peru 2-1: Arturo Vidal fra Bayern München avgjorde kampen etter 85 minutter. Chile, som vant Copa Amerika i sommer, har fått en svak start på kvalifiseringen og seier var helt nødvendig. Vidal scoret også 1-0-målet etter 10 minutter, mens Edison Flores utlignet etter 76 minutter.

Venezuela – Brasil 0-2: Brasil styrket sin posisjon på toppen av tabellen. Gabriel Jesus utnyttet en gavepakke av keeperen i starten av kampen, mens Willian satte inn 2-0 tidlig i andre omgang. Flomlysene tok kveld kvarteret før slutt, det var kun reklameskilt og resultattavla det var lys i på stadion (samt mobiltelefoner). Men kampen kom i gang igjen og ble fullført.

Tabellen:
1. Brasil 21 poeng
2. Uruguay 20 poeng
3. Ecuador 17 poeng
4. Colombia 17 poeng
5. Argentina 16 poeng
6. Paraguay 15 poeng
7. Chile 14 poeng
8. Peru 8 poeng
9. Bolivia 8 poeng
10. Venezuela 2 poeng
(Det er spilt ti av 18 runder)

Det er jevnt, men Brasil er på god vei mot sluttspillet, særlig om de slår Argentina når lagene møtes på brasiliansk jord i neste kvalifiseringskamp 10. november.

De fire beste går direkte til VM, mens lag nummer fem skal spille kvalifisering. Colombia klatret denne runden forbi Argetina, og Argentina er i trøbbel. De klarte også “bare” 2-2 mot Peru i hjemmekampen før helga. Lagene som jager bak, Paraguay og kanskje ikke minst Chile, blir ikke lett å holde bak seg. Samtidig er det veldig jevnt oppover.

 

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -