Brassespark ga Leicester seieren

178

(Leicester 1-0 Newcastle) Det var japansk kunst som sørget for at Leicester slo Newcastle 1-0 mandag kveld.

Optimismen har kommet tilbake til Newcastle igjen etter at Rafa Benitez ble offentliggjort som ny manager på fredag.

Spanjolens første oppgave var imidlertid beintøff og oppgjøret mot ligalederen på King Power Stadium ble som ventet tøff.

Newcastle kom bra i gang og kom til to halvsjanser før fem minutter var gått. Man kunne se Benitez i kjent stil på sidelinja hvor han nærmest forsøkte å fjernstyre sin bakre firer og få de til å ligge så tette og kompakte som mulig. Og det klarte de bra.

Leicester kom ikke til veldig mye i innledningen og kampens første sjanse var det laget fra nord-øst som skapte. Ayoze Perez fant Sissoko på bakerste og franskmannen vant hodeduellen med Simpson, men ballen gikk til side for mål.

Kunst-scoring

Når Leicester først kom til sin første sjanse skulle det bli mål, og det skulle bli vakkert. Marc Albrigton slo et innlegg inn i boksen som skiftet retning i en Newcastle-forsvarer og fant Vardy som fikk headet ballen inn i feltet igjen. Headingen havnet hos spiss-makker Shinji Okazaki som på nydelig vis brassesparket ballen ned i gresset og i mål bak en utspilt Elliot i Newcastle-buret. Prakt-scoring av Leicester og 1-0.

Like etterpå var Leicester nære igjen. Vardy og Albrighton spilte vegg og sistnevnte kom alene mot Elliot. Dessverre for Albrighton og Leicester gikk avslutningen til side for mål.

Stort mer skjedde det ikke før pause og lagene gikk i garderoben på 1-0 til Leicester.

Newcastle yppet seg

Etter pause var Newcastle farligere fremover. Etter 58 minutter ble Sissoko spilt fri på venstrekanten, men den siste pasningen hans ble svak og det hele endte bare opp med et hjørnespark.

Andros Townsend kom inn for gjestene og han skapte litt liv offensivt. Kampen levde så til de grader og Newcastle sto greit i mot Leicesters velkjente kontringer.

Newcastle nærmet seg mer og mer mot slutten og publikumet på King Power Stadium var utvilsomt nervøse. Dessverre for Benitez og Newcastle klarte de ikke å skape de helt store mulighetene og et hardtkjempende Leicester-lag halte 1-0-seieren i land.

Dermed beholder Leicester luken på fem poeng ned til Tottenham på 2.plass i Premier League.

Newcastle-fansen kan likevel ta med seg noe. Laget så bedre organisert ut enn på lenge, og fortsetter de som i kveld vil sjansene for å beholde plassen være veldig gode.