Bundeliga: 20. runden – Bayern økte ledelsen når ting sviktet for BVB og Leipzig

148

Lørdagen var igjen som oftest fullproppet av gode fotballkamper. Vi er allerede kommet til den 20. bundesliga runden av totalt 34.

Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Chicharito (5′), 2-0 Chicharito (63′), 3-0 Volland (78′).

Leverkusen tok i mot Eintracht Frankfurt som har virkelig imponert i årets sesong, og innehar 3. plassen på tabellen før denne kampen. Men idag har de ikke dagen sin. Chicharito sender hjemmelaget i føringen etter kun 5. minutter, og ut i andre omgang dobler han ledelsen, før tilslutt Kevin Volland setter spikeren i kista til en fortjent 3-0 seier til de røde og svarte.

Darmstadt – Borussia Dortmund 2-1 (1-1)

Mål: 1-0 Boyd (21′), 1-1 Guerreiro (44′), 2-1 Colak (67′)

Etter forrige rundes seier over Leipzig stod Darmstadt for tur for de gule og svarte. Dortmund var som alle viste, meget store favoritter foran dagens oppgjør, og skulle de nå klare å tette igjen luken til Leipzig og Bayern. Men den gang ei. Terrence Boyd setter inn sin første scoring for Darmstadt etter 21 minutters spill. Dortmund presser på, og Reus setter et frispark i tverrliggeren, før Guerreiro utligner 1 minutt før pause. Dortmund supporterne forventer nok et massivt press og flere mål i 2. omgang da utligningen kom på det aller beste tidspunkt. Men Colak og Darmstadt vil det annerledes. Ut i det 67 spilleminutt er det Sidney Sam som dribler seg fremover og sender ballen over til Colak som ble byttet inn for Terrence Boyd kun 8 minutter tidligere, er kald og sender ballen mellom beina til en utrustende Roman Bürki. Dortmund kommer seg ikke inn i kampen, og det blir en meget surt tap for de gule og svarte.

Ingolstadt – Bayern München 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Vidal (90′), 0-2 Robben (91′)

Ingolstadt tok i mot serielederen Bayern på hjemmebane. Ingolstadt er som også Leipzig et av lagene som aldri har tatt noen poeng ifra Bayern München. Kampen idag var en massiv kamp for hjemmelaget som stod i mot et meget sterkt trykk fra Bayern som sleit med å brodere seg igjennom Ingolstadt forsvaret. Både to redninger på streken, tverrligger skudd og muligens feildømt offside var noe av hendelsene i kampen. Ingolstadt kom også til gode muligheter og den største gikk fra 5-6 meter over målet til Manuel Neuer. Hjemmesupporterne hadde håpe med seg da klokken bikket 90 minutters spill, men da i et sekund var Ingolstadt forsvaret ikke helt med, og en umarkert Arturo Vidal fikk innlegget fra Thomas Müller rett på foten som enkelt sendte ballen i nota, og sekunder etter avspark var Bayern offensive igjen. Robber spiller vegg med Douglas Costa og førstnevnte får ballen igjen og sender den bak den danske Martin Hansen i Ingolstadt buret. Fra drøm til knustehjerter på 2 minutter. Bayern derimot jubler, da de nå har økt ledelsen til 7 poeng over Leipzig som fikk det tøft hjemme mot Hamburg.

RB Leipzig – Hamburger SV 0-3 (0-2)

Mål: 0-1 Papadopoulos (18′), 0-2 Walace (24′), 0-3 Hunt (90+3′)

Leipzig som virkelig har imponert i år, virker ikke like sterke nå etter vinterpausen som før vinterpausen. De var store favoritter foran dagens opgjør, men noen magiske minutter fra Hamburg snudde skuta totalt. Papadopoulos satte inn 0-1 scoringen etter kun 18 minutter og Walace doblet ledelsen kun 6 minutter senere. Leipzig kom seg aldri inn i kampen, og Aaron Hunt kom seg også på scoringslista helt på tampen av kampen. Nicholai Müller hylles i Hamburg idag, som spilte en eksepsjonell kamp for de hvite og blå. Nicholai var nest siste på samtlige scoringer idag og ble også kåret til banens beste.

Werder Bremen – Borussia M’Gladbach 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Hazard (12′)

Det har ikke gått like godt for Bremen etter vinterpausen som i slutten av høstsesongen. Totalt 4 av 4 kamper er tapt i 2017, og det lyser rødt i den grønne byen Bremen. Kampens eneste mål kommer dog ikke lenge etter avspark i første omgang, da Christoph Kramer sender ballen til Thorgan Hazard som setter inn 0-1 scoringen til bortelaget etter 12 minutter. Dette bli også det eneste målet i kampen, og Gladbach rykker oppover på tabellen, mens Bremen nå ligger på kvalifiseringsplass på tabellen med 3 poeng opp til Hamburg som vant dagens tøffe bortekamp mot Leipzig.

Schalke 04 – Hertha Berlin 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Burgstaller (41′), 2-0 Goretzka (62′)

Hertha Berlin var veldig nære å sende Dortmund ut av DfB Pokalen i midtuken, men de tapte på straffespark konkurranse og ble sendt hjem til hovedstaden. Idag var det heller ingen gledesdag for Berlin. Schalke er det beste laget og etter 41 minutter sender Bentaleb ballen til Burgstaller som setter inn 1-0 scoringen rett før pause. Bentaleb er involvert også når Goretzka øker ledelsen til 2-0 etter 62 minutter spill. Flere scoringer blir det ikke i kampen, og etter den gode starten Hertha hadde i høstsesongen, har det blitt flere tap i 2017. Schalke har forbedret seg, etter 1-1 borte mot Bayern, tok de seg videre mot Sandhausen i DfB Pokalen før Hertha ble slått idag.

Bilde: Papadopoulos jubler med lagkameratene etter 0-1 scoringen mot Leipzig i lørdagens oppgjør som endte 0-3 til Hamburg.