Bundesliga: Dette avgjøres i siste runde

119
Bayern og Dortmund kjemper om "Die Meisterschale". Bilde: Wikimedia.

Hvem spiller i Europa League? Hvilken klubb tar den siste Champions League-plassen? Hvem vinner seriegullet? Disse spørsmålene avgjøres først i den siste serierunden av Bundesliga-sesongen 2019/20. Dette er situasjonen før den 34. runden.

Nedrykksstriden er avgjort. VfB Stuttgart slo VfL Wolfsburg 3-0 og har dermed sikret kvalifiseringsplassen. Hannover 96 og 1. FC Nürnberg rykker ned til 2. Bundesliga. Alle andre lag er trygge.

Utenom nedrykksstriden er det lite som er avgjort. Slik ser den øvre delen av tabellen ut før den siste runden:

Plass

Klubb

Mål

Poeng

1

Bayern München

83-31

75

2

Borussia Dortmund

79-44

73

3

RB Leipzig

62-27

66

4

Borussia Mönchengladbach

55-40

55

5

Bayer Leverkusen

64-51

55

6

Eintracht Frankfurt

59-43

54

7

VfL Wolfsburg

54-49

52

8

TSG 1899 Hoffenheim

68-48

51

9

Werder Bremen

56-48

50

 

De øverste fire lagene spiller i Champions League. Femte- og sjetteplassen starter i gruppespillet i Europa League, mens syvendeplassen spiller i kvalifiseringen til Europa League. At syvendeplassen i det hele tatt innebærer Europa League, skyldes at cupfinalen spilles mellom Bayern München og RB Leipzig som begge allerede er kvalifisert til Champions League.

Kamp om seriegull, Champions League og Europa League

Bayern og Dortmund kjemper om seriegullet. På grunn av målforskjellen trenger Bayern kun ett poeng hjemme mot Eintracht Frankfurt. Borussia Dortmund må vinne i Mönchengladbach og håpe på at Bayern taper sin kamp.

Både Bayerns og Dortmunds motstandere har fortsatt mulighet til å spille i Champions League. Borussia Mönchengladbach ligger hele to mål foran Bayer Leverkusen og ett poeng foran Eintracht Frankfurt. Leverkusen reiser til Berlin og møter Hertha. VfL Wolfsburg er tre poeng unna Mönchengladbach, men har ingen sjanser på fjerdeplassen på grunn av målforskjellen.

Mens Mönchengladbach og Leverkusen i det minste har sikret deltakelsen i Europa League, må Frankfurt og Wolfsburg kjempe om den. Wolfsburg tar imot FC Augsburg og er sikret minst syvendeplassen ved seier. TSG 1899 Hoffenheim, som spiller i Mainz, kan klatre på sjetteplassen ved seier om Frankfurt taper og Wolfsburg ikke vinner. De dårligste sjansene har Werder Bremen. Bremen tar imot Champions League-klare Leipzig og må håpe på at hverken Wolfsburg eller Hoffenheim vinner.

Bundesliga har dermed en spennende siste runde i vente. Kun tre av til sammen ni kamper er uten større betydning. I alle andre kjemper lagene om Europa-spill og seriegullet. Alle kamper begynner lørdag 18. mai klokka 15.30.

Kommentarer

kommentarer