Bundesliga starter igjen – kan noen tukte Bayern?

154

Fredag er endelig Bundesliga igang igjen med oppgjøret mellom Freiburg og Bayern München.

Bayern München har vunnet ligaen de fire siste sesongene, til tider ekstremt overlegent. Avstanden ned til lagene bak er nå mindre enn den har vært på lenge. Kan vi få en ny ligavinner i år?

Bundesliga.com sier dette om lagene som fortsatt må sies å ha muligheten, om Bayern skulle slite mer enn ventet.

Hovedutfordrer – RB Leipzig

Ralph Hasenhüttls ungdommelige lag har tatt Bundesliga med storm og har blandet seg inn i Bundesligas elite på første forsøk. De er bare tre poeng bak rekordmesterne i vinterpausen.

- Annonse -

Riktignok var RB Leipzig utklasset på Allianz Arena rett før jul, men Leipzig har hatt tid til å få tilbake pusten. Det vil de trenge. Starten på andre halvdel av sesongen er tøff med hjemmekamper mot Eintracht Frankfurt og Hoffenheim, og tur til Borussia Dortmund. RB Leipzig har tre av de fire neste kampene hjemme, mens Bayern har fire av de fem neste på bortebane.

Carlo Ancelottis menn kan også bli «distrahert» av 8-delsfinalene i Champions League mot Arsenal, og Leipzig har fordelen av at de kun har hjemlige oppgaver å tenke på. Tre poeng er derfor ikke helt uoverkommelig å ta igjen.

Men vil de stoppe Bayern München? Det vil i såfall være en utrolig prestasjon å kopiere Kaiserslauterns bragd fra 1997/98 da de vant ligaen året etter opprykk! Spørsmålet er om Leipzigs manglende erfaring vil koste dem, eller om det ungdommelige motet kan løfte dem mot uante høyder.

Outsiderne – Hertha, Eintracht og Hoffenheim

Hertha er seks poeng bak Leipzig, og nærmest de to topplagene. Hovedstadslaget har blitt et formidabelt hjemmelag under Pal Dardai, og «Den gamle dame» har vunnet sju av åtte ligakamper på Olympiastadion denne sesongen. Men mange spørsmål stilles rundt laget. Hertha hadde en lignende god start forrige sesong, men falt veldig i kvalitet i Rückrunde og ble nummer sju til slutt.

Eintracht Frankfurt er halvveis bare sju poeng bak totalpoengsummen de tok hele forrige sesong, da de berget seg etter play-off. Ørnene har virkelig snudd prestasjonene under trener Niko Kovac. De er disiplinerte og godt organiserte, men scorer lite. Bare 22 mål er færrest av alle de seks beste lagene. Dette må endre seg skal laget kjempe om medalje.

Hoffenheim er den eneste klubben i europas fem beste ligaer som ennå ikke har tapt denne sesongen, de sier litt om den gode jobben som er gjort under den unge treneren Julian Nagelsmann. De er solide defensivt og farlig på kontringer, særlig med Sandro Wagners kvaliteter i lufta. Klubben fra Sinsheim har alle ingrediense for å bli suksessfulle. Men de må få et tydeligere «killer instinct». Ti av 16 ligakamper har endt uavgjort, det blir for mye poengdeling til å ta medalje.

Dark horses – Borussia Dortmund

De er 12 bak bak Bayern München allerede, selv om de slo Bayern i seriekampen i høst. Thomas Tuchels lag må sette sammen en veldig imponerende rekke av resultater hvis de skal klare å stoppe de regjerende mesterne.

Uansett har Bayerns keeper Manuel Neuer gjort det klart at «vår største rival på lang sikt er Dortmund». Og det er nok klart, er det et lag som har styrken til å ta innpå det store gapet som er blitt så er det BVB. De er bortskjemte med muligheter og kvalitet i angrepsspillet og kan rotere mye slik at de kan hevde seg i alle tre turneringer.

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -