Bundesliga topp og flopp – runde 26

216
Erling Braut Haaland Foto: Werner100359, Wikimedia.

Etter over to måneders pause ble den 26. runden av Bundesliga spilt – uten tilskuere på tribunen, men med en del underholdning på gresset. Dette er rundens topp og flopp.

 

Topp

Supporterne er ikke glemt

Supporterne fikk dessverre ikke være med på stadion. Den stemningsfulle atmosfæren man er vant til når man ser på tysk fotball, har blitt erstattet av et ekko på tomme, store stadioner som minnet om treningskamper. Flere klubber har imidlertid vist at supporterne er dypt savnet og på ingen måte glemt. I Dortmund feiret laget foran en tom gul vegg, nesten som om den heiet fram laget i 90 minutter. I Köln dannet en koreografi av drakter, kosedyr og andre effekter bokstavene «FC» på tribunen. I Bremen, der det tradisjonelt annonseres tilskuertallet i pausen, takket speakeren 42 100 tilskuere for at de holdt seg hjemme. Bundesliga-klubbene må dessverre klare en stund til uten supportere. Deres betydning ble framhevet både ved og gjennom deres fravær.

 

- Annonse -
Storscorerne fortsetter der de slapp

Erling Braut Haaland holdt formen gjennom den lange pausen. Dortmund-spissen fortsatte som i mars. Etter en drøy halvtime scoret han det første målet i Bundesliga etter restarten. I 2020 har Haaland scoret ti mål i Bundesliga. I de store ligaene i Europa har kun Cristiano Ronaldo (elleve) flere seriemål i år.

Bayerns toppspiss Robert Lewandowski er en av spillerne som var skadet i mars, men som ble klar til runden på grunn av den lange pausen. Spissen var ikke på sitt aller beste nivå mot Union Berlin, men nådde likevel en milepæl. Da han scoret fra straffemerket og sendte Bayern i ledelsen, kunne Lewandowski feire sitt 40. mål denne sesongen i alle turneringer. Denne bragden har han nå klart i fem sesonger på rad. Lewandowskis personlige rekord er 43 mål i 2016/17-sesongen.

 

Ung debutant

Kai Havertz er blant verdens mest lovende fotballspillere og jaktes av storklubber i hele Europa. Mot Bremen vartet 20-åringen opp med to scoringer og la grunnlaget for Leverkusen 4-1-seier. Likevel mistet han en klubbrekord på mandag. Florian Wirtz, 17 dager og 15 dager ung, fikk sin debut fra start på høyre kant. Unggutten, som fikk en grei debut, er nå den tredje yngste spilleren i Bundesliga noensinne og Leverkusens yngste gjennom tidene. Hans forgjenger er – selvfølgelig – Kai Havertz, som var 111 dager eldre enn Wirtz da han debuterte for klubben.

Les også: Lewandowskis utrolige statistikk


Flopp

Kontaktsøkende Hertha

Selv om fotballen spilles med en del fysisk kontakt, var rådene tydelige i forkant av kampene: Unngå fysisk kontakt så mye som mulig utenfor selve kampen. I Hertha ser spillerne ut til å ha glemt rådene. Midtstopperen Boyata holdt hendene i ansiktet til lagkamerat Marko Grujic og hvisket ham – etter eget utsagn – i øret. I tillegg klynget flere Hertha-spillere seg sammen for å feire målene mot Hoffenheim – kun få uker etter Salomon Kalous video som avdekket flere brudd på hygienekonseptet i klubben. Hertha har ikke brudd noen regler, men «kun» anbefalinger. Likevel framstår spillernes handlinger som lite gjennomtenkt.

 

Null poeng til vikarene

Augsburgs trener Heiko Herrlich brøt den én uke lange karantenen som ble pålagt alle lag før oppstarten, for å kjøpe tannkrem. Situasjonen til Urs Fischer var mer seriøs. Etter svigerfarens død reiste Union-treneren til Sveits for å bivåne begravelsen. Konsekvensen var imidlertid lik for begge: Hverken Herrlich eller Fischer var å se ved sidelinjen. Deres assistenter, Tobias Zellner og Markus Hoffmann, ledet lagene. Begge vikariater endte uten poeng. I Aufsburg scoret Wolfsburgs Daniel Ginczek seiersmålet på overtid. I Berlin sørget Robert Lewandowski og Benjamin Pavard for Bayerns borteseier.

 

Stille på stadion

Først og fremst må det sies at valget i den nåværende situasjonen står mellom fotball foran tomme tribuner og ingen fotball i det hele tatt. Dette er derfor på ingen måte å oppfatte som kritikk mot avgjørelsen om å spille foran tomme tribuner, ei heller mot å fortsette sesongen. Likevel er opplevelsen av en profesjonell kamp uten tilskuere, uten stemning eller emosjoner fra tribunen, ganske annerledes – for ikke å si dårligere – for de fleste. Stillheten på stadionene er ikke å foretrekke, men en lei konsekvens av pandemien.

Les også: Dembele på flyttefot?

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -