Bundesliga topp og flopp – runde 27

195
Uwe Rösler. Bilde: Kjetil Ree, Wikimedia.

Etter runde 27 i Bundesliga retter vi fokus på pappsupportere, flere rekorder – og nok en skuffende poengdeling for Uwe Röslers Fortuna Düsseldorf. Dette er rundens topp og flopp.

Topp

Pappsupportere

Uten en bevegelse stirrer Yann Sommer framover, på banen, der den ekte Yann Sommer henter ballen for å ta utspill. Mönchengladbachs keeper er en av rundt 12 000 personer som er å se som en pappfigur på Borussia-Parks tribuner. Blant figurene er flere Borussia-spillere Til sammen er over 20 000 figurer bestilt. Til og med bortesupportere kan «overvare» kampen. Prisen per figur er rundt 200 kroner. Pappsupporterne lager selvfølgelig ikke stemning, men er i det minste et visuelt alternativ på tribuner som er tomme for levende supportere.

 

Bayern ganger 80

Bayern München holder allerede en del rekorder i Bundesliga. På lørdag satte klubben enda en ny rekord. Aldri før scoret et lag i Bundesliga 80 mål etter 27 runder. Med Hansi Flick som hovedtrener har Bayern scoret i snitt over 3,2 mål per kamp i Bundesliga. Om Flicks snitt holder seg, vil Bayern ende opp mellom 102 og 103 mål etter sesongen. Det ville også være rekord. Den nåværende rekorden for flest mål i én sesong er 101, ble satt i 1971/72 av – selvfølgelig – Bayern.

- Annonse -

 

Spennende Bundesliga

Etter 27 runder ledet Bayern ofte stort de siste årene. Dette er annerledes i år. Fire poeng skiller Bayern og andreplassen Dortmund. I tillegg til Bayern og BVB kjemper tre lag om to flere Champions League-plasser. Flere klubber har gode muligheter til en plass i Europa League. I nedrykksstriden er situasjonen vanskelig for Paderborn, men flere andre klubber kjemper om en trygg plass, eller i det minste sjansen til å kunne spille kvalifiseringen. Sju runder før slutt er det spenning overalt i Bundesliga. Om Bayern vinner toppkampen mot Dortmund på tirsdag, kan imidlertid en god del av spenningen i gullkampen være borte.

Les også: Götze ferdig i Dortmund etter sesongen

Flopp

Schalkes «angrep»

2020 har ikke vært et godt år for Schalke så langt. Særlig offensivt har de blå-hvitte slitt siden jul. I år har Schalke scoret fire mål i Bundesliga, to av dem i årets første kamp og foreløpig siste ligaseier mot Mönchengladbach. 13 spillere har scoret flere Bundesliga-mål alene enn hele klubben Schalke. Forrige helg mot Augsburg (0-3) ble Schalkes problemer i angrepsspillet nok en gang synlige. Lagets offensive spill manglet nesten fullstendig kreativitet, tempo og romskapende bevegelser.

 

Gule Gjasula

Hadde Klaus Gjasulas gule kort vært mål, hadde Paderborns kaptein spilt en fantastisk sesong. For sine 14 gule kort denne sesongen trengte Gjasula «kun» 23 kamper. Aldri før har en spiller samlet så mange gule kort etter 27 runder i Bundesliga. Sett over en hel sesong, ligger kun Stefan Effenberg (15 gule, 1997/98) og Tomasz Hajto (16, 98/99) foran midtbanekrigeren. Gjasula har fortsatt noen kamper igjen til å kunne ta rekorden fra Hajto, selv om han må stå over én kamp etter det 15. gule kortet.

 

U Rösler

Det positive først: Siden Uwe Röslers ankomst har Düsseldorf tapt kun én kamp i Bundesliga. Problemet med det: Laget har også vunnet kun én av åtte seriekamper under Rösler. Særlig de siste tre kampene ble til slutt skuffende. Uavgjort mot Mainz, et lag i rekkevidde, før koronapausen. Målløst – inkludert fire skudd i treverket – mot tabelljumboen Paderborn. I derbyet mot Köln var alt duket for en viktig borteseier. Fram til det 88. minuttet ledet Düsseldorf 2-0, bare for å rote bort seieren i sluttminuttene. Uten trepoengere vil Röslers lag neppe klare å true lagene foran kvalifiseringsplassen.

Les også: Arsene Wenger vender aldri tilbake til Emirates

Tysk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger tysk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -