Celtic vinner ellevill Old Firm

341
Celtic klubblogo Bilde: unknown, Wikimedia.

Celtic og Kristoffer Ajer har tatt et stort steg til et nytt seriegull. Serielederen vant «Old Firm» med 3:2 borte mot Rangers, som ligger på andre plass. Den regjerende mesteren ligger nå 11 poeng foran byrivalen, og har en kamp mindre spilt.

Hjemmelaget trengte en seier hvis Rangers ønsket å være en faktor i gullkampen. Før kampen lå Celtic seks poeng foran Rangers, og hadde i tillegg en kamp mindre spilt. De første to kampene mellom lagene endte positivt for Celtic: Den første kampen på Ibrox vant bortelaget 2:0, og i den følgende hjemmekampen holdt en god Celtic-keeper Craig Gorden fast poenget. Kampen endte 0:0.

Kampen begynte med et fyrverkeri. Etter kun litt over to minutter mistet Dedryck Boyata ballen som siste mann mot Josh Windass. Windass gjorde ingen feil alene mot Scott Bain, og sendte Rangers i ledelsen.

Ledelsen holdt likevel ikke en gang i ti minutter. Med en vakker scoring fra utenfor sekstenmeteren utlignet Tom Rogic, som allerede scoret forrige kamp på Ibrox, for Celtic (11.). Rett etterpå mistet Rangers David Bates, som måtte byttes ut med skade.

I en kamp som var preget av høy intensitet var det Rangers som tok ledelsen igjen. To forsvarsspillere klarte ikke å bryte et innlegg fra venstre, som falt foran føttene Daniel Candeias. Høyrekanten hamret ballen i nettet bak Bain (26.).

Begge lag prøvde deretter å score flere mål, men etter en halv time presset Celtic sterkt og var i denne perioden best. Celtics Callum McGregor hadde en god mulighet tre minutter før pausen, men hans skudd ble reddet av Wesley Foderingham. Den fortjente utligningen kom likevel før pausen, på overtid. En fantastisk langpasningen fra Scot Brown lobbet Moussa Dembélé artistisk over Foderingham.

I andre omgang var Celtic best til å begynne med, men etter 55 minutter spilte dommeren William Collum en avgjørende rolle. Alfredo Morelos falt og holdt seg for ansiktet, og dommeren utviste Celtics midtstopper Jozo Simunovic – en for hard avgjørelse. Reprisen viste at Simunovic var fokusert på ballen, og traff Morelos lett med albuen i ansiktet.

Med en mann mer på banen gikk Rangers for seier, og hadde en stor mulighet etter en ny feil av Boyata, men Bain reddet mot Morelos (67.). Kun to minutter senere snudde Celtic kampen på hodet. Odsonne Edouard, som hadde blitt byttet inn tre minutter tidligere, fikk for mye plass på venstre side, trakk inn i sekstenmeteren, og satte ballen vakkert i det lengste hjørnet.

Celtic forsvarte seg deretter og satset på kontringer. Rangers ga ikke opp, og kom til en gigantmulighet etter 87 minutter. Bain viste en god redning mot Windass, men returen falt rett foran føttene til Morelos. Kolumbianeren klarte å sette ballen i stolpe fra kort hold. Dermed endte kampen til slutt med seier til Celtic, som til tross for dommerens feilavgjørelse klarte å vinne en jevn og veldig underholdende fotballkamp. Serielederen har dermed økt forspranget på byrivalen til 11 poeng.