Champions League – Det spanske hegemoniet i fare?

123

De spanske lagene har dominert både Champions League og Europa League de siste årene. Det er ikke sikkert det blir noen gjentagelse denne sesongen. Ingen av de 3 spanske lagene som er igjen i UEFA Champions League trakk noen enkel motstand i første cuprunde.

- Annonse -

https://www.fotballnerd.no/slik-spilles-attendelsfinalene-i-champions-league/

Tittlelforsvarer Real Madrid var kanskje minst heldige. PSG blir en tøff motstander. Etter årets innkjøp er helt klart PSG et av favorittlagene til å vinne turneringen. Real Madrid som ikke har prestert på sitt beste denne sesongen, skal få nok å hanskes med her. Real Madrid kanskje som hårfine favoritter pga. sin erfaring med turneringen og så klart sitt gode mannskap. PSG med sine nyervervelser da spesielt Mbappe og Neymar er et stjernespekket mannskap som absolutt kan komme videre fra denne kampen. Uansett utfall, vi mister et stort lag og en stor attraksjon videre i turneringen.

Barcelona møter Chelsea. En tøff motstand der Barcelona nok er favoritter over 2 kamper. Chelsea er nok mer misfornøyd med trekningen en Barcelona, og også her er det to lag vi gjerne skulle hatt med videre.

Sevilla møter Manchester United. De fleste holder nok en knapp på United i dette oppgjøret, men Sevilla er et strekt lag og kan helt klart overraske her. For det vil være en liten overraskelse om United ikke tar seg videre. Men United har ikke vært med i CL på en stund og kom med i årets turnering etter seier i Europa League sist sesong. De er ikke gode nok til å være en av favorittene i turneringen.

Det blir tre spennende oppgjør (x2) mellom 6 gode lag. De siste fire sesongene har alle spanske lagene i åttendedels finalene gått videre. Sist gang et lag fra Spania ble slått i denne runden var tilbake i 2012/13-sesongen da Valencia ble slått ut av PSG. Statistikken taler for Spania.

Kommentarer

kommentarer