Chelsea går på nok et feilskjær i ligaen

172

Etter en imponerende og solid seier mot Porto i midtuka ga Mourinho de samme elleve tillit mot sensasjons laget Leicester. Det endte med sesongens niende tap og Chelsea ligger nå 1 poeng over streken og; 20, ja du leser riktig, 20 poeng bak ligaleder Leicester! Det er smått sensasjonelt etter 16 kamper spilt. Før kampen var det to spørsmål man kunne stille seg: Mot Porto så Chelsea ut som forrige sesongs Chelsea. Var Mourinhos menn back on track? Når det gjaldt Leicester så var det store spørsmålet om de også kunne tukte et Chelsea lag som i midtuka så ut til å være på rett spor igjen? 

Etter 95 spilte minutter var vi litt klokere. Den fryktede duoen Mahrez-Vardy hadde effektivt senket Chelsea. Det startet med en genial chip fra førstnevnte bak forsvaret til Chelsea med adresse Vardy som hadde gått på et minst like genialt løp inn mellom Zouma og Azpilcueta. Vardy ekspederte pasningen fra Mahrez på én touch i mål. Et mål Mourinho ifølge han selv hadde advart mot og tegnet opp på en tavle. En beskjed Zouma tydeligvis ikke hadde fått med seg.

N’Golo Kante. Leicesters egen Makalele patruljerte midtbanen majestetisk. Han var overalt. I midten, til venstre, til høyre. Han må ha løpt nærmere 15 km i går kveld. Kante får Nemanja Matic til å se ut som en juniorspiller i samfulle 95 minutter. Også han ble hentet fra fransk fotball. Det kommer tydelig frem at storklubbene i England ikke har allverden oversikt over det franske markedet når man ser Mahrez og Kante regelrett ydmyke Premier League stjerner som Terry og Matic.

 

- Annonse -

Eden Hazard har med resten av Chelsea laget vært totalt ute av form hittil i sesongen. I går kveld startet han friskt, men ble så sendt i bakken litt vel brutalt av målscorer Vardy. Etter litt behandling ruslet han slukøret inn i garderoben. At Chelsea skulle klare å utligne Leicester ledelse så med ett håpløst ut. Spilleren som kunne slå en genial stikker gjennom til Costa var satt ut av spill, og på benken satt sist sesongs assistent konge Fabregas, for andre kamp på rad vraket av Mourinho.

Riyadh Mahrez ble kjøpt for 300 000 kr. Det har vist seg å være tidenes beste kjøp i Premier League historien sett i lys av resultatet og den lille summen med penger brukt. Han ble hentet fra fransk andredivisjon. Tidligere Monaco direktør Tor Kristian Karlsen har fortalt at speiderne hans aldri kom med noen speider rapport på Mahrez. Han var ikke en spiller som herjet i Frankrike. I går serverte han først Vardy før han skjæret inn fra høyresiden, ydmyket Azpilcueta og curlet ballen i lengste hjørne. Leicester ledet med to mål mot forrige sesongs seriemester.

John Terry blir byttet ut til fordel for Fabregas. Chelsea går over til tre bak og presser på. De har ballen mest og prøver å kværne ut målsjanser. Det går 77 minutter før de får uttelling. Pedro legger et strøkent innlegg på pannebrasken til innbytter Remy som enkelt kan heade inn reduseringen. Mer blir det ikke. Leicester vinner igjen, Chelsea taper igjen. Det ene laget tar tilbake førsteplassen, det andre nærmer seg mer og mer nedrykksplass.

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -