Chelsea kontret Manchester City i senk!

230

Fotball-lørdagen startet på en fantastisk måte når Manchester City skulle ta i mot Chelsea til toppoppgjør på Etihad Stadium. City har hatt en dårligere periode i det siste enn det de hadde i starten av sesongen, mens Chelsea nå var ubeseiret på de siste 7 kampene. Forventningene var store før denne kampen, og lagene skuffet ikke!

Etter 90 minutter hadde Manchester City hatt 61% av ballinnehavet mot Chelseas 39%. Hjemmelaget hadde også 5 avslutninger på mål, mens Chelsea hadde 4 avslutninger på mål. I tillegg hadde City 25 innlegg og 9 hjørnespark, mens Contes menn hadde 10 innlegg og bare 2 hjørnespark. Allikevel klarte Chelsea å vinne 3-1 på Etihad. Mye på grunn av sjansesløseri fra City, og effektivitet fra Chelsea på sine kontringer (bortelaget hadde 6 kontringen denne kampen).

1. omgang handlet nesten bare om Manchester City. Chelsea lot hjemmelaget trille ball, og det skapte enormt store og farlige sjanser for Guardiolas menn. Allerede etter 8 minutter roper Manchester City på straffespark, når Silva finter ut Cahill. Cahill prøver å sklitakle ballen ut til et hjørnespark, men ballen treffer armen til engelskmannen før den går ut over linja. En veldig diskuterbar situasjon, men dommer Anthony Taylor dømmer bare hjørnespark. Dommeren skulle vise seg å dømme veldig kontroversielt utover kampen.

Anthony Taylor hadde flere kontroversielle avgjørelser i dagens kamp. Bildet er hentet fra: Alchetron.

Etter 16 minutter prøver Hazard seg på et skudd like utenfor 16 meteren til Manchester City, men skuddet går til side for buret til Claudio Bravo. Etter 25 minutter tror City at de har tatt ledelsen når Fernandinho stanger ballen i mål etter et frispark fra De Bruyne, men det blir korrekt avblåst for offside, og det står stadig 0-0. Chelsea går så rett i angrep, igjen med Hazard. Belgieren runder City-keeperen, men vinkelen for skudd blir for dårlig, og Hazard velger å sende ballen inn i feltet. Dessverre for Chelsea er det bare Manchester City spillere som står der ballen havner.

Manchester City fortsetter å styre gjennom hele omgangen, og det er bare et under som gjør at Chelsea ikke ligger under med flere mål. Bortelaget hadde nok et håp om å gå til pause med 0-0, men like før pause får Manchester City sin scoring. Jesus Navas løper raskt nedover høyresiden til City før han slår et hardt innlegg. Gary Cahill prøver på akrobatisk vis å klarere ballen, men treffer feil på ballen og ender opp med å sende den i en bue over Courtois og til 1-0 for Manchester City. 1-0 til pause.

Gary Cahill scoret et akrobatisk selvmål. Bildet er hentet fra: Eurosport.

Manchester City fortsetter å kjøre også etter pause. Etter 54 minutter roter Cahill og Courtois det til for hverandre, og en våken Sergio Agüero snapper ballen. Argentineren sender ballen mot et åpent mål, men ballen blir avverget en meter foran målstreken. Der er Chelsea heldige. Etter 57 minutter er City enormt nære å øke ledelsen til 2-0. Navas med et nytt godt innlegg, og Thibaut Courtois er utspilt når Kevin De Bruyne kommer til avslutning fra 4 meter. Belgieren er imidlertid litt for ivrig, og rødtoppen ender med å sende ballen hardt i tverrliggeren og over til en femmeter til Chelsea. Bortelaget er heldige nok en gang.

Timen er spilt når Manchester City roter bort ledelsen. Cesc Fabregas slår en flott pasning til Diego Costa som demper ballen på brystet i en duell med Otamendi. Costa får vendt opp, og banker ballen forbi Claudio Bravo. 1-1 på Etihad. Agüero får så to store muligheter etter 62 og 67 minutter, men ingen av sjansene ender i målet til Chelsea. Etter 69 minutter får City nok en mulighet med Gundogan som slår ballen hardt inn foran mål, men Chelsea får klarert. Klareringen ender hos Costa som vender opp, og sender en stikkpasning til brasilianske Willian som har kommet på et supert løp. Willian løper enkelt i fra Kolarov, og sender ballen lavt til høyre for den chilenske sisteskansen til Manchester City. 1-2 på Etihad. Chelsea har snudd kampen.

Diego Costa hadde både mål og målgivende mot Manchester City. Bildet er hentet fra: goal.com

Fra snuopperasjonen til Chelsea og ut, er det nesten bare Chelsea som har sjanser. Fabregas slår et frispark inn etter 82 minutter, og Gary Cahill er bare centimetrene fra å rette opp igjen sin egen feil fra tidligere. Bravo får imidlertid henter ballen ned og avverget 1-3. Iheanacho header ballen til side for mål etter 85 minutter. Manchester Citys største sjanse siden 2-1 scoringen til Willian. Men etter 90 minutter er det game over for hjemmelaget. Nok en kontring når Marcos Alonso slår ballen opp mot Eden Hazard som er i full spurt mot målet til City. Hazard parkerer Kolarov i løpsduellen og sender ballen vakkert til høyre for Bravo som legger seg ned mot venstre. 3-1 til Chelsea, som nå har kontret Pep Guardiolas menn i senk.

Det blir litt hett på slutten av oppgjøret etter en horribel takling fra Agüero på David Luiz. Det ender i «slåsskamp» mellom spillerne, og når dommer og støtteapperat får kontroll på situasjonen blir både Sergio Agüero og Fernandinho vist ut av Anthony Taylor. Chelsea vinner 3-1 på Etihad, og Manchester City må mest sannsynlig klare seg uten sin viktigste spiller (Agüero) et par kamper.

Sergio Agüero ble utvist for denne taklingen på David Luiz. Et klart rødt kort. Bildet er hentet fra: Mirror.