Chelsea nekter å tape under Hiddink

198
Pedro Rodriguez
Pedro Rodriguez. Foto: Wikimedia

Premissene før kampen var som følger; Newcastle hadde stort sett vært i grusom form gjennom hele sesongen. Chelsea under Guus Hiddink hadde ennå ikke tapt med nederlenderen som manager. Svarene vi fikk var som følger; Newcastle er en reell nedrykkskandidat, mens Chelsea ser ut til å ha funnet formen akkurat i tide før klubbens dobbeltmøte med PSG i Champions League. Etter 17 minutter var kampen avgjort etter at Chelsea hadde scoret tre mål; Newcastle ble til slutt sendt hjem med 5-1 i bagasjen og sto dermed for den pinligste innsatsen denne runden; i godt selskap med Aston Villa.

Guus Hiddink valgte å sette innpå Eden Hazard til fordel for Mikel, med den underpresterende belgieren på ene flanken, mens Pedro fikk tillit på motsatt flanke. Sistnevnte skulle vise seg å bli meget sentral i lørdagens kamp.

Etter tre kjappe mål av Chelsea på knappe 17 minutter var kampen avgjort og det av spenning som gjensto besto av om Newcastle kunne komme tilbake eller om hvor stor seieren til Chelsea skulle bli. Sistnevnte alternativ vant denne gang. Seieren mot Newcastle var med det den tiende kampen uten tap i ligaen for Hiddinks gutter.

Diego Costa som forøvrig spilte med ansiktmaske og dermed fortsatte den lange Chelsea tradisjonen det er tegnet seg først på listen over målscorere. To mål av Pedro, ett av Wilian, debutantmål av Traore og et velkjent skudd i lengste hjørne signert Andros Townsend fastsatte sluttresultatet til 5-1.

Newcastle befinner seg nå på 18. plass mens Chelsea klatrer til 12. plass på tabellen. Et skår i gleden for Chelsea var at kaptein John Terry måtte forlate banen med skade, og i dag ble det bekreftet at han mister det første oppgjøret mot PSG. Med Zouma allerede langtidsskadet begynner det å tynnes ut av midtstoppere i London klubben.