«Chicharito» tangerte scoringsrekorden

189
Javier Chicharito Hernandez (Foto: Wikimedia Commons)

En historie ble skrevet i Mexico City fredag da Bayer Leverkusen-spissen Javier «Chicharito» Hernandez tangerte scoringsrekorden for Mexico.

Chicharito scoret i det sjuende minutt da Mexico vant 2-0 mot Costa Rica, og det var hans 46. mål for landet sitt. spissen tangerte dermed rekorden som tilhørte Jared Borgetti.

28-åringen kommer fra en rik fotballfamile. Hans far Javier Hernandez Gutierrez representerte Mexico i VM i 1986 på hjemmebane, og hans bestefar Tomas Balcazar gjorde det samme i verdensmesterskapet i 1954.

Bayer Leverkusen-spissen debuterte for Mexico i oktober 2009, og scoret sitt første mål for landet i en 5-0-seier mot Bolivia i ferbruar 2010. Han scoret både i VM i 2010 og i 2014.

- Annonse -

Chicharito har spilt for både Manchester United og Real Madrid før han kom til Leverkusen i 2015/16-sesongen.

I den nordamerikanske VM-kvalifiseringen er man nå kommet til sluttspillet med seks lag, der de tre beste går til VM og 4. plassen gir ny sjanse gjennom play-off. Mexico leder med sju poeng etter tre kamper, mens Costa Rica har seks poeng. USA har fått en tøff start, men med 6-0 mot Honduras tok de sine første poeng og er med i kampen om VM-billett.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -