Chiellini: "Vi skal vinne 1-0 og 2-0. Ikke 4-3"

136

Italia kom til finalen i EM for fire år siden, men tapte da mot Spania. Juventus-stjernen Giorgio Chiellini tror at lagets defensive styrke kan lede Antonio Contes menn til «himmels» under årets EM i Frankrike. Juventus-stopperen sier at forsvarsspillet er veien til suksess.

Azzuri mer eller mindre kruset seg gjennom kvalifiseringen (spilte blant annet mot Norge), men har nå fått viktige spillere som Claudio Marchisio og Marco Verratti ute med skade.

Chiellini er likevel sikker på at de vil klare seg bedre enn i VM i 2014, da de røk ut av gruppespillet.

«EM er en helt annen konkurranse enn VM, det er ikke oppgjør mot totalt forskjellige spillestiler,» sa Chiellini på en pressekonferanse i dag.

- Annonse -

«Jeg mener at det vil bli mye mer balansert spill, og vår styrke må bli vår soliditet. Vi må være sikker på å ikke slippe inn for mange mål og vinne kamper på den måten. Italia må være et lag som vinner 1-0 og 2-0. Ikke 4-3.»

«Vi er klar over vårt potensial, og det er en enorm ønske om å spille slike turneringer og prestere. En seier på internasjonalt nivå betyr alltid noe ekstra. Italia har vunnet EM en gang tidligere, så dette vil være en unik mulighet,» sier Chiellini.

 

Bilde: Wikimedia Commons

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -