Man City erter en League One klubb

419

Manchester City mot Northampton Town skal aldri være en jevn kamp. Derfor var det litt merkelig at Citizens umaket seg med å trolle League One klubben på sosiale medier.

Northampton Town lanserte årets tredjedrakt på Twitter, men Man City var kjappe å påpeke at den «nye» skjorta liknet litt for mye denne Agüero og co. brukte i fjor. Nike sitt usedvanlige mønster med små horisontale striper og den iøynefallende fargekombinasjon av neon-oransje og lilla kunne ikke gå ubemerket.

City postet et bilde til en pakke med Northampton Towns adresse og beskjed «vi er glade at de [dvs. draktene] har ankommet ålreit».

Katalogdrakter fra Premier League til amatørene

Vitsen er jo morsom, men det har vel vært helt vanlig å se småklubbene (og ikke bare dem) å bruke liknende, nesten identiske, draktmodeller i de siste årene.
Fotballdrakter-giganter som Nike, Adidas, Puma osv har innført en ny policy med færre «templates» som brukes av alle lagene, fra verdens beste til ukjente lokale bedriftslag.

- Annonse -

Unntakelser er stadig sjeldnere og de som en gang kaltes «katalogdrakter», billige og ganske kjedelige modeller alle kunne bestille, har blitt forfremmet til toppnivåmaterial.
Trenden er ikke helt ny, for vi har sett en del like kreasjoner i forrige tiår og, men kostnadsreduksjoner og en viss mangel på inspirasjon har gjort fotballverden litt fattigere.

Det er ikke en skandale at klubbene i lavere divisjoner og i mindre ligaer får eller velger standard drakter (akkurat som i Eliteserien). Det som er mindre greit er at storlagene i verdens beste ligaer ofte må nøye seg med generisk design.
For eksempel, Citys tredje drakt ble brukt i fjor, i forskjellige farger, av Barcelona, Roma og Inter.
I tillegg skal tyske Vfl Bochum spille i oransje og lilla i år. Kanskje har kommet en pakke fra Etihad Stadium til Nordrhein-Westfalen også?

Tilfeldighet eller ekstrem marketing?

Nike Precision IV drakter finnes bare i sju farger på katalogen, men Northampton Town valgte det eneste mønstret som kunne umiddelbart kobles til en engelsk storklubb. Med hjemme- og bortedrakt henholdsvis rød og svart var det ikke lett å finne en passende kombinasjon for den tredje. Likevel burde lilleklubben (som har bare spilt én gang på toppnivå i 1965-66) foretrukket en annen modell og sparet seg forutsigbare reaksjoner og ydmykelsen.
Det kan også diskuteres om City skulle ha vist mer stil og ignorert hele saken.
Iallfall har NTFC fått stor publisitet, mye mer enn de kunne få med hvite drakter. City sin tweet, som har nylig blitt fjernet, hadde vel tusenvis av like og retweet mens den opprinnelige posten hadde bare tiere.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -