Copa del Rey og La Liga uke 5

78

(Bilde: Uværet i nordvest-Spania har tatt godt for seg. Estadio Municipal de Balaidos i Vigo i går 4. februar).

En oppsummering av fotballuka i Spania med mange interessante oppgjør både i cup og liga. Også med litt uvær som har stoppet en del kamper.

Vi starter med Copa del Rey (kongepokalen). Vi har kommet til semifinalen og første kamp ble spilt onsdag og torsdag. Den første var et skikkelig gigantoppgjør mellom Atletico Madrid og Barcelona på Vincente Calderon i Madrid. Barcelona vant 2-1 og skaffet seg et meget godt utgangspunkt foran hjemmeoppgjøret til uka. Det var to klassescoringer av Suarez og Messi som satte standarden. Griezmann reduserte midtveis i andre omgang og ga i så måte et lite håp foran returoppgjøret.
Litt mindre profilerte lag i den andre semifinalen på torsdag mellom Celta Vigo og Alaves. Den endte 0-0 i et forferdelig regnvær, helt på grensen til at det var forsvarlig å spille kampen. Celta Vigo gikk videre etter å ha slått ut Real Madrid i kvartfinalen. En helt åpen affære i returoppgjøret som spilles i Vitoria som er hjembyen til Alaves og hovedstaden i Baskerland.

Som nevnt har det vært skikkelig uvær med mye nedbør og storm i den nordvestlige delen av Spania. Dette medførte at fredagens oppgjør mellom Deportivo La Corona og Betis ble utsatt. Søndagens oppgjør mellom Celta Vigo og Real Madrid likeså.

- Annonse -

Lørdag 4. februar.

Malaga – Espanyol 0-1. Espanyol har dermed snudd den noe dårlige starten av sesongen. Det begynner å fungere for lillebror fra Barcelona. Espanyol er nå oppe på en 8. plass og bare 3 poeng bak en mulig e-cup plass.
Barcelona – Athletic Club de Bilbao, 3-0. En del skadeproblemer og et tett program for Barcelona (Atl. Madrid i cupen allerede tirsdag) gjorde at det var et noe reservepreget mannskap. Følgende førstevalg var ikke i startoppstillingen; Suarez (hvilt), Busquets (skadet), Iniesta (skadet), Rakitic (hvilt, kom inn mot slutten), Alba, Mascherano og Sergi Roberto. Erstatterne Paco Alcacer (for Suarez) og Aleix Vidal (Roberto) takket for tilliten og scoret hvert sitt mål. Messi scoret også.

Atletico Madrid – Leganes, 2-0. Oppskriftsmessig seier til Atletico etter 2 scoringer av Fernando Torres, som har fått litt lite spilletid så langt i sesongen.
Valencia – Eibar, 0-4. Noe er virkelig veldig galt med laget fra Mestalla om dagen. 4 baklengs mot lille Eibar er definitivt ikke noe man kan være bekjent av. Valencia ligger på 16. plass og er definitivt ikke på trygg grunn.

Søndag 5. februar.

Sevilla – Villareal, 0-0. Sevilla har gjort sine saker veldig bra denne sesongen, men i dag ble det tøff motstand fra Villareal. Målløst i et oppgjør der hjemmelaget dominerte i banespillet, men sjansene var relativt jevnt fordelt. Villareal er et lag som spiller gjerrig fotball, det er vanskllig å score mot de. Dette var en toppkamp 3. og 5 plass på tabellen og ikke noe overraskende resultat.
Sporting Gijon – Alaves, 2-4. Sporting Gijon fortsetter å slite på nedrykksplass. Til og med Alaves på hjemmebane ble for sterke. Det er i slike kamper Gijon MÅ ha poeng om plassen skal berges.

Real Sociedad – Osasona, 3-2. Real Sociedad som har hatt en god sesong så langt, slet lenge med bunnlaget Osasuna. Det stod 0-1 helt til 63. minutt. Da tok hjemmelaget over føringen og snudde 0-1 til 3-1 i løpet av et kvarter, etter scoringer av Navas, Vela og Juanmi. Osasuna skapte litt spenning ved å redusere mot slutten, men det endte 3-2.

Celta Vigo – Real Madrid. Pga uvær er denne kampen utsatt, eller rettere sagt, pga. av at uværet har revet deler av taket på Estadio Municipal de Balaidos i Vigo. Real Madrid leder fortsatt La Liga med 1 poeng og 2 kamper mindre spilt. Vi skal ikke dele ut noen pokaler tidlig i februar, med det ser bra ut for Real Madrid så langt.

Den 21. serierunden avsluttes mandag med Granada mot Las Palmas.

Kommende uke får vi se hvilke av lagene som tar seg til finalen i den spanske cupen (Copa del Rey). Vi avslutter med å sende en bursdagshilsen til Ronaldo (32) og Neymar (25). To store stjerner som fyller år 5. februar.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -